Για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στην ημερίδα του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης Πεύκης με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο»

Print Friendly, PDF & Email

Με επίκεντρο την ασφάλεια κατά την παιδική πλοήγηση στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Παιδί και Διαδίκτυο. Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της οικογένειας» που διοργάνωσε το ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε για τις «παγίδες» και τις θετικές πλευρές του Διαδικτύου και τον ρόλο του γονέα στην προστασία του παιδιού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, μίλησε για την προώθηση ενός ασφαλέστερου Διαδικτύου μέσα από τη συλλογική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να πρωτοστατεί στη διενέργεια ενημερωτικών εκστρατειών σε ομάδες – στόχο και στην ανάπτυξη κοινωνικών δικτύων ευρείας συμμετοχής πολιτών. Καθώς και να συνεργάζεται με τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής παραβατικότητας.

Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, κάνοντας την έναρξη της ημερίδας έθεσε μια σειρά από ερωτήματα με κεντρικό ερώτημα: «Που σταματάει η ορθή χρήση του Διαδικτύου και που αρχίζει η εξάρτηση;» ως εφαλτήριο για έναν γόνιμο διάλογο με τους ειδικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωση. Μίλησε, επίσης, για το εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο πρέπει να μεταδίδει στα παιδιά και στους γονείς τις πρακτικές ασφαλούς χρήσης και ενημέρωσης για τους κινδύνους του Διαδικτύου. Ενώ συμπλήρωσε, πως η αυθεντική βιωματική και ειλικρινής σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθητή, σύμφωνα με το παραδοσιακό μοντέλο μάθησης δεν αναπληρώνεται ούτε αντικαθίσταται από καμία σύγχρονη μαθησιακή διαδικασία διαδικτυακής μετάδοσης γνώσεων.

Χαιρετισμό με παραδείγματα για τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή απηύθυναν, επίσης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης.

Το εκλεκτό πάνελ των ομιλητών κέρδισε το ακροατήριο με τις παρουσιάσεις και τοποθετήσεις του και πολλοί από τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν με τους ειδικούς εμπειρίες των παιδιών τους σε σχέση με τη χρήση του Διαδικτύου.

Την ομάδα του Μανώλη Σφακιανάκη, Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που ανέπτυξαν το θέμα: «Η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» αποτέλεσαν ο Υποδιοικητής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλης Παπακώστας, ο Υπαστυνόμος Α’ Γεώργιο Γερμανός και ο Υπαρχιφύλακας Ευάγγελος Παλαιοδήμος.

Η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Ευαγγελία Σιαφαρίκα, παρουσίασε το θέμα: «Αγωγή Υγείας στο Σχολείο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: Διαδικτύωση γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής». Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Κορμάς, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Επιστημονικός Σύμβουλος Σχολών Γονέων, μίλησε για τον ρόλο των γονέων στην ανάπτυξη της διαδικτυακής προσωπικότητας των παιδιών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί δημότες, αρκετοί από τους οποίους στο τέλος της εκδήλωσης έλαβαν τον λόγο και έθεσαν καίρια ερωτήματα για τους τρόπους αντιμετώπισης των ψηφιακών κινδύνων. 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό στην ημερίδα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο που διοργάνωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης.


Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τ. Μαυρίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.


Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης Πεύκης Μ. Σταυράκη – Πατούλη στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο