Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πρώτο Φεστιβάλ Yachting –Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Στις βασικές προτεραιότητες της ΚΕΔΕ η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού όπως ο θαλάσσιος και ο τουρισμός υγείας –Η ενίσχυση της Τοπικής Ανάπτυξης συμβάλλει στην εθνική αναγέννηση

 

«Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στήριξης που γιγαντώθηκε χάρη κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει ο κλάδος. Για εμάς, στην ΚΕΔΕ, ο θεματικός τουρισμός όπως είναι ο θαλάσσιος αλλά και ο τουρισμός υγείας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της δραστηριότητας που εδώ και καιρό με προσεκτικές κινήσεις ξεδιπλώνουμε. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της Τοπικής Ανάπτυξης η οποία θα συμβάλει στην εθνική αναγέννηση της χώρας».

Στην σχετικές επισημάνσεις προχώρησε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρώτο Φεστιβάλ Yachting –Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού που ξεκίνησε στην Μαρίνα Αλίμου Αττικής. Το φεστιβάλ που ολοκληρώνεται στις 16 Απριλίου διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ και τη MACT MEDIA Group.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι η Ελλάδα παραδοσιακά είναι ταυτισμένη με τη θάλασσα. «Η ναυτοσύνη και ο εφοπλισμός ταξιδεύουν τη φήμη της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Και αυτό, πέρα από την οικονομική του διάσταση, έχει και τη σημασία του σε εθνικό και πολιτιστικό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους διοργανωτές τόνισε ότι «μέσα από τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη γνωριμία των νησιών και των παράλιων περιοχών της χώρας ενδυναμώνοντας τις τοπικές οικονομίες, πράγμα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση επικροτεί».

Στη συνέχεια κατέστησε σαφές ότι η Αυτοδιοίκηση είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε όσα και ό,τι χρειάζεται ο κλάδος τους».

«Αυτό δεν είναι απλά μια υπόσχεση. Είναι δέσμευση. Γιατί γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και που αδικούν ένα κλάδο σημαντικό για τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι «η ανάπτυξη είναι ταυτισμένη με την ιδιωτική πρωτοβουλία σε επενδυτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Το κράτος οφείλει να έχει μεν παρεμβατικό ρόλο, αλλά μέριμνά του πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και κινήτρων ώστε να δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων που το ίδιο ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία διαθέτει».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ξεκαθάρισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζει και όπου της δίνεται η δυνατότητα, ενισχύει κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη».

Την εκδήλωση εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη τίμησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π.  Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζιδάκης, ο Γ.Γ.  ΕΟΤ Κ. Τσεγάς, εκπρόσωποι των Δημοσίων φορέων, των Τοπικών Αυτοδιοικητικών Αρχών, επαγγελματικών φορέων και οργανώσεων, καθώς και επαγγελματίες.

 

Σχετικά αρχείαΟ Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πρώτο Φεστιβάλ Yachting –Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού_1


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πρώτο Φεστιβάλ Yachting –Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού_2


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πρώτο Φεστιβάλ Yachting –Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο