Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή την επίθεση και απόπειρα βιασμού νεαρής γυναίκας στο Πεδίον του Άρεως

Print Friendly, PDF & Email

Η επίθεση και απόπειρα βιασμού νεαρής γυναίκας στο Πεδίον του Άρεως αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως είναι εκτός ορίων και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού. 

Η οργή της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει και όσοι κωφεύουν ή σφυρίζουν αδιάφορα  αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, θα λογοδοτήσουν στους πολίτες. 

Αν θέλει επιτέλους η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης είναι απαραίτητο  να γίνει και στην Ελλάδα πράξη η έννοια των μητροπολιτικών Δήμων, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού να έχει τους απαραίτητους πόρους και αρμοδιότητες για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης.

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη για ενισχυμένη αστυνόμευση της περιοχής του Πεδίου του Άρεως αυτό δεν έχει γίνει πράξη. 

Όπως έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη η ενίσχυση της  αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας με πεζές περιπολίες και με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων είναι μονόδρομος. 

Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση για καλύτερη αστυνόμευση.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει γρήγορα να εκπονηθεί και να  υλοποιηθεί συγκεκριμένο  Επιχειρησιακό Σχέδιο ειδικά για την  αστυνόμευση στο Πεδίον του Άρεως.

Μετάβαση στο περιεχόμενο