Ο κατήφορος Μπρέγιαννη δεν έχει όρια

Print Friendly, PDF & Email

Εκτίθεται διαρκώς με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του ο επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Επιστροφή στο Παρελθόν».


Εκτίθεται διαρκώς με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που εκδίδει ο επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μπρέγιαννης.


Κι εκτίθεται γιατί με τις απαντήσεις που δίνει κάθε φορά, αποδεικνύει αφενός την άγνοια του για τα ζητήματα που αφορούν την πόλη. Αφετέρου την αδυναμία του να εκφράσει συγκροτημένο σχέδιο και άποψη για το μέλλον του προαστίου μας.


Την άγνοια του απέδειξε όταν ρώτησε τη σημερινή Διοίκηση τι κάνει για τις χρήσεις του IBC, αφού έπρεπε να γνωρίζει ότι η έκταση του συγκεκριμένου ακινήτου διέπεται από ειδικό καθεστώς που καθορίσθηκε από τον Ολυμπιακό Νόμο.


Την άγνοια του αποδεικνύει ξανά όταν επικαλείται την απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου για το συγκεκριμένο νόμο και ειδικό καθεστώς, για να δικαιολογήσει τη δική του αδράνεια ως μέλος της Διοίκησης Τζανίκου, που δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την κατασκευή του IBC, το 2003. Γιατί ο συγκεκριμένος νόμος που αφορά την μεταολυμπιακή αξιοποίηση είναι μεταγενέστερος της περιόδου κατασκευής του συγκεκριμένου κτιρίου, άρα δεν προστάτευε τότε όσους αυθαίρετα φόρτωσαν το Μαρούσι ένα ακόμη μεγαθήριο. Και δεν δίνει άλλοθι στον κ. Μπρέγιαννη να τον επικαλείται. Επίσης, τον ενημερώνουμε ότι το IBC δεν βρίσκεται στον Παράδεισο, όπως ανακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωση του, αλλά στην απέναντι πλευρά της Κηφισίας.


Όσον αφορά τα σχόλια του περί «προσωπικών χαρακτηρισμών επιπέδου ποδοσφαιρικής κερκίδας», του ανταπαντούμε πως:
  • Μόνον έναν γνήσιος εκπρόσωπος του πολιτικού χουλιγκανισμού, όπως ο ίδιος, θα ισχυριζόταν ότι η Διοίκηση Πατούλη αύξησε το δημοτικό χρέος κατά 100 εκ. ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουν, κι αποτυπώνεται αυτό στους ισολογισμούς του Δήμου, ότι η σημερινή Διοίκηση είναι αυτή που χρόνο με το χρόνο μειώνει το χρέος του Δήμου.


  • Μόνον έναν γνήσιος εκπρόσωπος του πολιτικού χουλιγκανισμού, όπως ο ίδιος, θα μιλούσε απαξιωτικά για την αναχρηματοδότηση των χρεών που προσπάθησε να πετύχει η Διοίκηση Πατούλη το 2007-2008, με στόχο να δώσει ανάσα στο Δήμο και να αποτρέψει την οικονομική του κατάρρευση εξαιτίας των δανείων που μας φόρτωσε η Διοίκηση Τζανίκου – Μπρέγιαννη.


  • Μόνον έναν γνήσιος εκπρόσωπος του πολιτικού χουλιγκανισμού, όπως ο ίδιος, θα ισχυριζόταν ότι η Διοίκηση Πατούλη δεν έχει κάνει έργο στο Μαρούσι. Αν δεν είναι νέο έργο μεταξύ άλλων οι 5 νέοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ( Αριστοτέλους, Θεμιστοκλέους, Σωρός, Στούντιο Α, Ανάβρυτα), το Κλειστό της Κοκκινιάς, οι 2 πεζογέφυρες, τα 7 νέα απορριμματοφόρα , τα 2 νέα ΚΑΠΗ σε Αγία Φιλοθέη και Πολύδροσο, τα 2 νέα ΚΕΠ σε Εργατικές Πολυκατοικίες και Ανατολικό Μαρούσι, ο νέος δημοτικός φωτισμός σε όλη την πόλη, οι νέες παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά, οι αναπλάσεις πλατειών και πάρκων σε όλο το προάστιο, οι ασφαλτοστρώσεις εκατοντάδων δρόμων και οι διανοίξεις οδών που εκκρεμούσαν δεκαετίες, το Δημοτικό Ασθενοφόρο, η Γραμμή Δημότη, η δημιουργία της Βορέειου Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης», τότε τι είναι έργο;


  • Μόνον έναν γνήσιος εκπρόσωπος του πολιτικού χουλιγκανισμού, όπως ο ίδιος, αρνείται να δει αυτό που βλέπουν οι συμπολίτες μας. Αν δεν είχε κάνει έργο η Διοίκηση Πατούλη, τότε γιατί επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή το 2010;

Ο πανικός του κου Μπρέγιαννη γίνεται έκδηλος κι από δύο ακόμη στοιχεία.


Καταρχήν, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, καταφεύγει στις συκοφαντίες της περιόδου 2010, μιλώντας και πάλι για «ακριβοπληρωμένους κονδυλοφόρους του κ. Πατούλη» και για «Δήμαρχο που δεν ασχολείται με την πόλη αλλά με αναμνηστικές φωτογραφήσεις». Με τα επιχειρήματα αυτά η παράταξη του «πέτυχε» να αποσπάσει το χαμηλότερο ποσοστό που πήρε ποτέ μεταπολιτευτικά. Ας συνεχίσει και το 2013 την τακτική του 2010,  ο κ. Μπρέγιαννης, για να διαπιστώσει ότι ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος γι αυτόν.


Επιπλέον, μην έχοντας να επιδείξει καμία νέα πρόταση, έχει καταφέρει να σύρει την παράταξη του πίσω από δραστηριότητες και πρωτοβουλίες άλλων δημοτικών παρατάξεων, με σημαντικά μικρότερη εκλογική επιρροή.


Αποδεικνύεται έτσι κατώτερος της εμπιστοσύνης αυτών που τον επέλεξαν να ηγηθεί μιας δημοτικής παράταξης που ήδη έχει συρρικνωθεί εκλογικά, αλλά θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, όσο στο τιμόνι της έχει έναν άνθρωπο που δεν έχει επαφή με την τοπική πραγματικότητα.


Η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα είναι άλλωστε αυτή που χαρακτηρίζει στις μέρες μας όλα τα  καλοπληρωμένα golden boys, σαν τον κ. Μπρέγιαννη.


Y.Γ.: Όσο και να θέλει να αποποιηθεί ο κ. Μπρέγιαννης το χαρακτηρισμό του «αγαπημένου παιδιού του κ. Τζανίκου», δεν θα τα καταφέρει. Το παρελθόν του είναι γνωστό, γι αυτό ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας με αναφορές στις εκλογές του 2006. Οι πολίτες «δεν είναι πρόβατα» για να τους υποδεικνύουν τι θα ψηφίσουν «αυτοί που πήδησαν πρώτοι από το καράβι, για να αποφύγουν το ναυάγιο που το οδηγούσαν». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο