Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ν. Αρβανιτάκη απευθύνει χαιρετισμό στα μέλη και στους φίλους του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο ‘Αγιος Γεώργιος», στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο ʼγιος Γεώργιος» παρουσία μελών και φίλων έκοψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, μετά το πέρας των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί σε μία σειρά από θέματα που αφορούν στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, ως αποτέλεσμα μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς και διεκδίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κο Νικόλαο Αρβανιτάκη, το Γενικό Γραμματέα κο Πέτρο Κόνιαρη και τα μέλη του Δ.Σ. για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που έχουν αναπτύξει με το Δήμο Αμαρουσίου στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη θετική εξέλιξη που έχει επιτευχθεί για την ολοκλήρωση της προσπάθειας κατασκευής ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της γειτονιάς της Αγίας Φιλοθέης.
Μετά την απόκτηση της κυριότητας του συγκεκριμένου οικοπέδου εμβαδού 7 στρεμμάτων και την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος. Επόμενα βήματα είναι η κατάρτιση της απαραίτητης μελέτης και στη συνέχεια η υποβολή της στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου.


Αναφορά έγινε και στην εξέλιξη που αφορά στο Μετόχι της Αγίας Φιλοθέης,μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Αμαρουσίου, της εκκλησίας και των κατοίκων. Ήδη προχωρά η υποβολή για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ της αναστήλωσης του ναού της Αγίας Φιλοθέης.


Τέθηκε επίσης και η επιτυχή έκβαση της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας σούπερ μάρκετ απέναντι από το μετόχι της Αγίας Φιλοθέης, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής μετά από αίτημα των κατοίκων.


Και επισημάνθηκε η συνδρομή του Δήμου Ανμαρουσίου στον εξωραϊσμό του προαύλιου χώρου στη νεοανεγερθείσα εκκλησία της Υπαπαντής του Κυρίου και η αμέριστη υποστήριξή του στο έργο της ενορίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης και Θανάσης Βλαχοπιώτης.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου Ελένη Θωμά, η Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Νέας Φιλοθέης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Κάτια Ηλιοπούλου και η Πρόεδρος του Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης κα Μακρή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο