Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές του Αμαρουσίου με δύο μοναδικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Print Friendly, PDF & Email
 

«Περιοδεία» στις γειτονιές του Αμαρουσίου ξεκινά από την Κυριακή 8 Ιουνίου 2008, ο αγαπημένος  ήρωας του Θεάτρου Σκιών, ο Καραγκιόζης, προκειμένου να διασκεδάσει αλλά και να διαπαιδαγωγήσει μικρούς και μεγάλους με το δικό του ανεπανάληπτο και μοναδικό τρόπο!


Η «περιοδεία» του καραγκιόζη γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές του Αμαρουσίου» που οργανώνουν ο Δήμος Αμαρουσίου και το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου, για πρώτη χρονιά φέτος, με στόχο να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τη γνήσια λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Μια τέχνη διαχρονική και αναλοίωτη στο χρόνο αφού συνεχίζει να προσελκύει την αγάπη και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.


Οι παραστάσεις που θα δοθούν στους χώρους 6 δημοτικών σχολείων του Αμαρουσίου, είναι:
«Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι»  με τον καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Νταγιάκο και
«Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής» με τον κραγκιοζοπαίκτη Τάσο Γεωργίου.


Με αφορμή την πολιτιστική αυτή διοργάνωση «Ο Καραγκιόζης στις γειτονιές του Αμαρουσίου», ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:


«Η αγαπημένη σε όλους μας φιγούρα του καραγκιόζη, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές, έχει ταυτιστεί με το Μαρούσι και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Η τέχνη του Θεάτρου Σκιών έχει βρει μια φιλόξενη στέγη στο Σπαθάρειο Μουσείο του Δήμου Αμαρουσίου που μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων όπως είναι τα γνωστά σε όλους μας «Σπαθάρεια» προσπαθεί να διαφυλάξει και να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά μας αυτό το μοναδικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Δήμος μας και το Σπαθάρειο Μουσείο θέλοντας να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το Θέατρο Σκιών διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα «Παραστάσεις Καραγκιόζη στις γειτονιές του Αμαρουσίου» ώστε ο καραγκιόζης και οι φίλοι του να περιοδεύσουν στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας για να σκορπίσουν γέλιο και χαρά αλλά και επίκαιρα διδακτικά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους».


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σπαθαρείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου κ. Δημήτριος Λέκκας δήλωσε: «Το πρόγραμμα αυτό θεσμοθετείται για πρώτη φορά φέτος με ξεκίνημα από τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους αλλά και τους μεγαλύτερους που μεγάλωσαν συντροφιά με τις περιπέτειες του καραγκιόζη και των άλλων ηρώων του Θεάτρου Σκιών».


Το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα δοθούν έχει ως εξής:


«Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι»


Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008, ώρα 20:30
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
(Αμαρυσίας Αρτέμιδος και ΄Ιμβρου – ΄Αγιος Θωμάς)


Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008, ώρα 20:30
3ο – 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
(Φλοίας 33 – Κοκκινιά)


Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008, ώρα 20:30
7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
(Πάτμου 3 – Αγία Φιλοθέη)


Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008, ώρα 20:30
4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
(Σωρού 72 – Σωρός)


«Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής»


Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008, ώρα 20:30
18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
(Ανδρέα Συγγρού και ΄Ιωνος – Ανατολικό Μαρούσι)


Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008, ώρα 20:30
8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


(Μαραθωνοδρόμων 52 – ΄Αγιοι Ανάργυροι)

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο