«Ποδηλατώ για την πόλη μου» Διήμερο εκδηλώσεων στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
 

Γ. Πατούλης: Στόχος μας να προωθήσουμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης στην πόλη μας και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να το χρησιμοποιούν


Διήμερο ποδηλατικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο « Πατρών » και το περιοδικό «Ποδηλάτης» το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιουνίου 2008.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνα αντοχής, λαϊκό αγώνα δρόμου με ελεύθερη συμμετοχή και  το 1ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Σιρκουϊ Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο στόχο των εκδηλώσεων αυτών δήλωσε:


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου είναι και η προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης στην πόλη μας, όπως είναι το ποδήλατο και η ευαισθητοποίηση των πολιτών να το χρησιμοποιούν.
Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης είναι από τα ελάχιστα μέσα που όχι μόνο δεν μολύνει το περιβάλλον, αλλά διευκολύνει χωρίς να επιβαρύνει τις ήδη ασφυκτικά γεμάτες αυτοκίνητα πόλεις.


Παράλληλα, προσφέρει και ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο μετακίνησης, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής.
Καλούμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στις ποδηλατικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε στην πόλη μας και να γίνουν λάτρεις του ποδηλάτου.»


Ειδικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:  •     Αγώνας Αντοχής

 Το Σάββατο 14 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα διεξαχθεί αγώνας αντοχής κατηγορίας ανδρών και νέων. Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο Αμαρουσίου και θα τερματίσει στην κορυφή της Πεντέλης.  •     Λαϊκός αγώνας δρόμου με ελεύθερη συμμετοχή

Την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 10:00 θα διεξαχθεί λαϊκός αγώνας ποδηλατικού γύρου 5 χλμ με ελεύθερη συμμετοχή.
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν πολίτες του Αμαρουσίου, παιδιά και ενήλικες, με τα ποδήλατα τους.  •      1ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Σιρκουϊ Αμαρουσίου

Επίσης, την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα ξεκινήσει αγώνας τύπου σιρκουϊ, απόστασης 50 χλμ.


Οι αγώνες της Κυριακής θα έχουν αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Ευτέρπης και θα γίνουν στην κυκλική διαδρομή που ορίζεται από τους οδούς: Πλατεία Ευτέρπης, συνέχεια στην οδό Θέμιδος,, αριστερά στη Γούναρη, αριστερά Β. Σοφίας, δεξιά Σαλαμίνος, αριστερά Αναβρύτων, συνέχεια 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Β. Όλγας και συνέχεια στην πλατεία Ευτέρπης.


Παράλληλα, στην πλατεία Ευτέρπης θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ακροβατικών με ποδήλατα τύπου ΒΜΧ, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια θα δίνονται πληροφορίες και  θα προσφέρονται αξεσουάρ για το ποδήλατο.


Για την ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στο δρομολόγια, τόσο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, όσο και στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.


Επίσης, για το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των αγώνων της Κυριακής 09:00 – 15:00 θα απαγορευθεί η μετακίνηση και η στάθμευση οχημάτων στους δρόμους που περικλείονται στην παραπάνω διαδρομή.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο