Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Π & Α Κυριακού και με επιστολή του, στον Υπουργό Υγείας, ζητά την άμεση καταβολή των δεδουλεμένων τους

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού και διαμαρτύρεται για  τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Ιουλίου ,Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2018 ,στους ειδικευόμενους.

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού, με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για την κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των  ειδικευομένων, οι οποίοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων αναφέρεται  ότι:

  «Η επίσχεση εργασίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαναγκαστούν σε παράταση της σύμβασης τους. Είναι βέβαια γνωστό ότι οι  Ιατροί πανελλαδικά είναι θύματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας, εξαναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια που αγγίζουν πολλές φορές  το διπλάσιο του ορίου που ορίζει η Νομοθεσία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και να προσφέρουν όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες.

 Ενόψει των ανωτέρω αιτούμαστε όπως άμεσα προβείτε σε κάθε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να καταβληθούν στους ιατρούς τα δεδουλευμένα τους.  Το γεγονός δε ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον χωρίς ειδικευόμενους έχει ως συνέπεια την υπολειτουργία του και ως εκ τούτου είναι ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί»

Σχολιάζοντας το θέμα ,ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί, στηρίζουν με αυταπάρνηση και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που καταρρέει. Οι αμοιβές τους είναι απαράδεκτα χαμηλές και δεν αναλογούν σε καμία περίπτωση στην  προσφορά και στην εργασία τους. Είναι τουλάχιστον ανήθικο να μη παίρνουν  ούτε καν τα δεδουλεμένα τους και να εμπαίζονται κατά αυτόν τον τρόπο .Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση ,η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά απέναντι στους νέους επιστήμονες ,οδηγεί τα καλύτερα μυαλά της χώρας μας στο εξωτερικό. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,  επιχειρεί να οδηγήσει τον ιατρικό κλάδο ,σε  επαγγελματική απαξίωση και οικονομική κατάρρευση».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο