Ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει τις δομές και τις οργανώσεις για την καταπολέμηση της βίας και κάθε μορφής διάκρισης κατά των γυναικών

Print Friendly, PDF & Email

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Καταξιωμένοι και ειδικοί επιστήμονες μίλησαν για το σημαντικό πρόβλημα της βίας, λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής που δέχεται το γυναικείο φύλο σε παγκόσμια  διάσταση, χωρίς διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου.

Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη μετέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, κατά το καλωσόρισμα των παριστάμενων στην εκδήλωση.
«Ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει τις δομές και τις οργανώσεις για την εξάλειψη της βίας και κάθε μορφής διάκρισης κατά των γυναικών και στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την αφύπνιση της κοινωνίας» υπογράμμισε η κα Χαλιώτη, επισημαίνοντας ότι «είναι έμπρακτη από το Δήμαρχος Αμαρουσίου η προώθηση και η στήριξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης».

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Γραμματέας του Πανελληνίου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών  κα Ελένη Λέκκα, η οποία σημείωσε ότι «ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ προσφέρει πολύπλευρες υπηρεσίες, που αφορούν στην υποστήριξη των γυναικών και γενικότερα ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσα από το δίκτυο των  υπηρεσιών του, όπως το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, μέσω της εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.»

Για τις πολιτικές και δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών μίλησε η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας, σύμβουλος κοινωνικής στήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου της Αθήνας κα Χριστίνα Παπαδημητρίου.

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας ανέπτυξε η Νομικός σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλανδρίου κα Μιρέλα Παπαχλιμίντζου, ενώ για τις επιπτώσεις της βίας στην ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά του γυναικείου φύλου και το δρόμο για τη θεραπευτική αλλαγή, μίλησε η Ψυχολόγος κα Κατερίνα Νταλαγιώργου.

Το θέμα: «Δεν είδα… δεν άκουσα… δεν ξέρω… πόσο ακόμα θα αδιαφορείς για τη βία γύρω σου» ανέλυσε η Ψυχολόγος τους Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου κα Νικολέτα Καλογεροπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ελευθέριος Μαγιάκης. Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ρένα Χαλιώτη.

Για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213- 20.31.923 /924

Επίσης  για άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας στη Γραμμή 15900, Υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την εκδήλωση woman no cry

Μετάβαση στο περιεχόμενο