Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τις Επετείους του Ολυμπισμού, με την παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Ύμνος –Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο – Κωστής Παλαμάς

Print Friendly, PDF & Email

Μέσα σε μια  ιδιαίτερα  επιμορφωτική και πολιτιστική ατμόσφαιρα, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Πρόεδρου της ΚΕΔΕ κου Πατούλη Γιώργου, επισήμων και πλήθος κόσμου, διεξήχθη μία σημαντική εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με σκοπό να τιμηθούν οι επέτειοι των διαχρονικών και οικουμενικών συμβόλων του Ολυμπισμού:

Tα 120 χρόνια Ολυμπιακού Ύμνου και τα 80 χρόνια Λαμπαδηδρομίας, στηρίζοντας συγχρόνως το σημαντικό γεγονός για την χώρα μας, της ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO σε Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, προβάλλοντας και παρουσιάζοντας το εκπληκτικό βιβλίο για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και με την αρωγή του Πολιτιστικού Φορέα « Πολυτεχνούπολη Μαρσύας».

Στο καλωσόρισμα προς τους παριστάμενους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με αναφορά στον Ολυμπισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον συγγραφέα κ. Θεόδωρο Μαλλιά, τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς φορείς και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη τόσο από το Δήμο Αμαρουσίου, όσο και από την ΚΕΔΕ, της πρότασης ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά από την UNESCO, ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.      

Ο Συγγραφέας, και Πρόεδρος του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Θεόδωρος Μαλλιάς με παραστατικό τρόπο ανέπτυξε και τεκμηρίωσε  με οπτικοακουστική μέθοδο στην ομιλία του, τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός Ύμνος του Κωστή Παλαμά πρέπει να χαρακτηριστεί από την UNESCO σε πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας.
 Αφιερώνοντας το βιβλίο – λεύκωμα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, τιμής ένεκεν για την πολιτιστική και κοινωνική δράση του, σημείωσε ότι η σημαντική πρωτοβουλία του κου Πατούλη να εισηγηθεί ως Πρόεδρος στην ΚΕΔΕ την στήριξη ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου τιμά τους Δήμους της χώρας μας.     

Χαιρετισμό απεύθυνε και η Πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Μαρσύας» κα Γεωργία Γιάχου, η οποία τόνισε την ανάγκη προβολής και διακίνησης του βιβλίου-λευκώματος για την ευαισθητοποίηση φορέων και επισήμων προσώπων, με σκοπό την καθολική στήριξη της πρότασης για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO.  

O Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο Πολιτιστικός φορέας «Μαρσύας»  δημιούργησαν μια εντυπωσιακή παρουσίαση με ομιλία, video για τον Ολυμπισμό και τον Παλαμά και έκθεση εικαστικών των μελών του Συλλόγου, με Ολυμπιακά θέματα.

Η παρουσίαση  video για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, επιμελημένα από το μέλος του ΔΣ πολιτιστικού Συλλόγου « Μαρσύα» , Σοφία Μαλλιά, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη μυσταγωγική και συγκινητική ατμόσφαιρα στους καλεσμένους.

Την εκδήλωση διάνθισε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», με τα 70μέλη της, υπό την διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου κυρίας Όλγας Αλεξοπούλου, που με συγκίνηση και κατάνυξη απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τον Ολυμπιακό ύμνο του Κωστή Παλαμά και τον Εθνικό ύμνο του Διονύση Σολωμού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος  Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, ενώ παραβρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.    

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τις Επετείους του Ολυμπισμού, με την παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Ύμνος –Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο – Κωστής Παλαμάς (1)


Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τις Επετείους του Ολυμπισμού, με την παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Ύμνος –Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο – Κωστής Παλαμάς (2)


Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τις Επετείους του Ολυμπισμού, με την παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Ύμνος –Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο – Κωστής Παλαμάς (3)


Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τις Επετείους του Ολυμπισμού, με την παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Ύμνος –Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο – Κωστής Παλαμάς (4)


Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τις Επετείους του Ολυμπισμού, με την παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Ύμνος –Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο – Κωστής Παλαμάς (5)

Μετάβαση στο περιεχόμενο