Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και Προέδρου Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνεργάζονται με βασικό στόχο τη ταχύτερη ενεργοποίηση και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στους δήμους

Θέματα που σχετίζονται με το συντονισμό των δράσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΚΕΔΕ σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένων προγραμμάτων στους δήμους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου μέσα από τη στενότερη συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επιπλέον υπογράμμισε ότι οι συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη ενεργοποίηση και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στους δήμους.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτήσεων που αφορούν στον οδοφωτισμό καθώς και στην διαδικασία ενεργοποίησης του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων.

Για τη καλύτερη ενημέρωση των αιρετών πρώτου βαθμού σχετικά με τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς του Ταμείου, συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδικό θέμα συζήτησης στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτης επισήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία με τη ΚΕΔΕ, καθώς αποτελεί το φορέα ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης αναπτυξιακών δράσεων. 

Ήδη μέσω της ΠΕΤΑ (Πληροφόρηση Ενημέρωση Ανάπτυξη) υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και πραγματοποιούνται επαφές με δήμους σε όλη την επικράτεια. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ και εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτη, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Ε. Πάνου, ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ  Ν. Χιωτάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δανείων της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών Γιώργος Κουλτούκης, ο Σ. Κυριακόπουλος Διευθυντής Χορήγησης Δανείων στο Ταμείο και ο Χ. Πρωτόγερος, Προϊστάμενος Έργων της ΠΕΤΑ.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ.Γ.Πατούλη με τον κ.Κ.Βαρλαμίτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο