Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την ελληνίδα μητέρα

Print Friendly, PDF & Email
 |download _.jpg file 556  KB|


Οι  κ κ. Κυριακή Μωραϊτη, η κ. Ευαγγελία Χαβιάρα Κοκκινάκη, ο κ. Γιώργος Δασκουλίδης και η κ. Χέιλι Δασκουλίδη και η κ. Γεωργία Ρουκουτάκη, με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ρένα Χαλιώτη.


Σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, ο Δήμος Αμαρουσίου δια του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, τίμησε την ελληνίδα μητέρα, στο πρόσωπο τεσσάρων γυναικών που προσφέρουν στην κοινωνία με τον δικό τους τρόπο. Πρόκειται για τις κ. Κυριακή Μωραΐτη, την κ. Γεωργία Ρουκουτάκη, την κ. Ευαγγελία Χαβιάρα-Κοκκινάκη και την κ. Χέιλι Δασκουλίδη.
Η κ. Μωραΐτη είναι ανάδοχη μητέρα ενός μικρού παιδιού με προβλήματα υγείας. Προχώρησε στην πράξη της αναδοχής από το Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ, έναν από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα μας με τεράστια προσφορά η προσφορά σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται σε ειδικές ψυχοκοινωνικές συνθήκες.
Η κ. Γεωργία Ρουκουτάκη, μια άλλη αξιόλογη μητέρα, παρά το γεγονός ότι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της στερούνται της όραση τους, είναι μητέρα δύο παιδιών. Μια μητέρα με εξαιρετικό κουράγιο και θάρρος, μια μάνα παράδειγμα αισιοδοξίας και δυναμικότητας για όλους.
Η κα Ευαγγελία Χαβιάρα – Κοκκινάκη έχει βραβευτεί ως η γυναίκα της χρονιάς, για το έτος 2007,  και σίγουρα όχι άδικα. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση», υιοθέτησε αρχικά ένα παιδί το οποίο πάσχει από το σύνδρομο του αυτισμού. Προχώρησε όμως στην υιοθεσία και δύο διδύμων, απεικονίζοντας στην πράξη την έννοια «μητέρα καρδιάς».

Η κ. Χέιλι Δασκουλίδη και ο σύζυγός της, τραγουδιστής Γιώργος Δασκουλίδης, υιοθέτησαν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για μια πράξη ιδιαίτερης ευαισθησίας, τόλμης και αντοχής η οποία δεν «εμποδίστηκε» από την επωνυμία του ζευγαριού άλλα ούτε και από κάποια ψεύτικα κοινωνικά στερεότυπα.
Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την σημασία της προσφοράς της μητέρας στην κοινωνία μας: «Η ημέρα αυτή αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μάνας και της κοινωνικής της προσφοράς. Η μητέρα που δίνει τη ζωή, η μητέρα της «καρδιάς», που στηρίζει με κόπους και θυσίες την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών της. Αποτελεί την πρωταρχική μορφή που φροντίζει για την ομαλή ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των παιδιών και για την προσαρμογή τους στο κοινωνικό περιβάλλον. Η σημασία του ρόλου της γυναίκας ως μητέρα υποστηρίζεται και αναγνωρίζεται από όλες τις κοινωνίες στο πέρασμα των χρόνων. Η πολιτεία μας στηρίζει ουσιαστικά και ενισχύει την μητρότητα και το πολυδιάστατο ρόλο της σύγχρονης μητέρας με συγκεκριμένα μέτρα. Εμείς εδώ στο Μαρούσι, ως τοπική κοινωνία παρέχουμε υπηρεσίες και λειτουργούμε δομές με στόχο την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων μητέρων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της οικογένειας. Αναδεικνύουμε με πραγματικό έργο την κοινωνική διάσταση της δημοτικής μας πολιτικής.

  • λειτουργούμε 17 Παιδικούς Σταθμούς με ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και φιλοξενούμε 830 περίπου παιδιά

  • φροντίζουμε για την σωματική υγεία και την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μέσα από προληπτικά προγράμματα

  • ενημερώνουμε και παρέχουμε επιστημονικές συμβουλές στους γονείς για την ομαλή ψυχική υγεία των παιδιών τους μέσα από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Η Ημέρα της Μητέρας αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μάνας και της κοινωνικής της προσφοράς. Η μητέρα που δίνει τη ζωή, η μητέρα της ‘καρδιάς’, που στηρίζει με κόπους και θυσίες την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών της.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο