Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Ο Ολυμπισμός, είναι η φιλοσοφία η οποία μέσω της εκπαίδευσης, αποσκοπεί στην καλλιέργεια υγιών ηθικών αξιών, συμβάλλοντας στη διαδικασία ηθικής διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, η ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου),  το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς με την αμέριστη στήριξη του Γραφείου Παιδείας  Δήμου Αμαρουσίου  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού  για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, διοργανώνουν  εκδήλωση στις 6/04/2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30.- 13:00 σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία), τιμώντας την Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα στις 6 Απριλίου 1896

Στην εκδήλωση θα γίνει και η παρουσίαση  του επιτυχημένου εκπαιδευτικού βιβλίου της συγγραφέα Ιλεάνας Κλοκώνη με τίτλο: 

«Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!».  

 Τα μικρά παιδιά του Δήμου Αμαρουσίου θα έχουν την ευκαιρία στην εκδήλωση να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, στον μαγικό κόσμο της Ολυμπιακής μας Ιστορίας και των Αξιών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού!

 Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει αυτή τη γιορτή για τα παιδιά ανήμερα της Αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, επιθυμώντας για άλλη μια φορά να φέρει κοντά τα παιδιά στις αρετές που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωρίζει  ιδιαίτερη επιτυχία το πολύτιμο «Εργαστήρι Ολυμπισμού» το οποίο περιλαμβάνει η έκδοση και εμπλουτίζει τις γνώσεις των παιδιών με πολλές εργασίες, παιχνίδια Ολυμπιακής Παιδείας καθώς επίσης και μοναδικά ποιήματα Ολυμπιακών Αξιών!

 Ο Δήμος Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμήσει το παιδικό αυτό βιβλίο ξεχωρίζοντας το για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου. Επίσης  η ΚΕΔΑ  με  το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, έχουν φροντίσει κάθε παιδί να παραλάβει το ανωτέρω βιβλίο, δια χειρός του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Το πόνημα αυτό απευθύνεται σε παιδιά και νέους, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για δασκάλους και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι θέλουν να παρέχουν μια υψηλού επιπέδου γνώση στους μαθητές τους, διαδίδοντας την Ολυμπιακή Παιδεία και αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις παγκόσμιες και αέναες Αξίες.

Σύμφωνα με τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και μπορούν να αναπτυχθούν, τα παιδιά την ημέρα της εκδήλωσης θα έρθουν σε επαφή με Ολυμπιονίκες με σκοπό να δημιουργούνται υγιή κίνητρα και πρότυπα υπέρ του Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Ιδέας, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, και αποτελεί την κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας από τους αρχαίους Έλληνες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιβλίο.

Το βιβλίο έχει αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα διατίθενται για την υποστήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» υποστηρίζοντας τα παιδιά που παλεύουν να νικήσουν τον αγώνα με αντίπαλο τον καρκίνο.  Όποιος λοιπόν απέκτησε έως σήμερα αυτό το τόσο χρήσιμο βιβλίο, έχει συμβάλλει σε έναν σπουδαίο κοινωφελή σκοπό! Επιπλέον είναι το μοναδικό βιβλίο που η συγγραφέας έχει εμπλέξει Ολυμπιονίκες να το παρουσιάζουν και να το διδάσκουν στα παιδιά της χώρας μας”.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στην εκδήλωση αυτή τόνισε ότι, «Ο Ολυμπισμός, είναι η φιλοσοφία η οποία μέσω της εκπαίδευσης, αποσκοπεί στην καλλιέργεια υγιών ηθικών αξιών, συμβάλλοντας στη διαδικασία ηθικής διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου. Οι αρχές του Ολυμπισμού αποτελούν πολύτιμη πηγή αξιών και ιδανικών τα οποία, μέσω της εκπαίδευσης, αναδεικνύουν την ανθρωπιστική και πολιτιστική αξία του αθλητισμού.

Καταλληλότερο µέσο για την επίτευξη των στόχων του Ολυμπισμού θεωρήθηκε η ανάπτυξη ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η εφαρμογή τους στα παιδιά και στους νέους. Είναι φανερό ότι τα ολυμπιακά ιδεώδη του «ευ αγωνίζεσθε», της διεθνούς κατανόησης, της προσπάθειας για υπεροχή και της ισόρροπης και αρμονικής ανάπτυξης του ανθρώπου αποτελούν κίνητρο για τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών εργαλείων που αποσκοπούν στη γενικότερη ανάπτυξη των ατόμων καθώς οι αξίες της ζωής είναι διάχυτες στις δραστηριότητες που έχουν ως κεντρική ιδέα το «ευ αγωνίζεσθε».

Ως κατεξοχήν Ολυμπιακός Δήμος, ως γενέτειρα του μεγάλου Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη τιμούμε το Ολυμπιακό Ιδεώδες και συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του ήθους και του πνεύματος, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο