Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κοντά τους Λέσβιους για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Λέσβου

Print Friendly, PDF & EmailΚατά τη βράβευση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.Ιάκωβο και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομο, το Δήμαρχος Μυτιλήνης κ.Βουνάτσος το Διευθνή της Αποστολης κ.Δήμτσα και τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ κ.Χρυσουλάκη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τη Γεν.Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Καλογήρου,το Δήμαρχο Μυτιλήνης Δ.Βουνάτσο, το Δήμαρχο Λήμνου Α.Χατζηδιαμαντή και τον Προεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Γ.Χρυσουλάκη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης μιλά στη Μυτιλήνη κατά τα εγκαίνια της ΑΣΠΑΙΤΕ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.Ιάκωβο και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομο.


Μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας και αλληλεγγύης για την  εσχατιά της Ελλάδας απέστειλε από τη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης με αφορμή το εορτασμό τη απελευθέρωσης  της Λέσβου την 8η Νοεμβρίου 1912 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Ο κ.Πατούλης παρακολούθησε τη χθεσινή δοξολογία των Ταξιαρχών στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλλονής, όπου συνομίλησε με τους συναδέλφους γιατρούς του Κέντρου υγείας Καλλονής για τα προβλήματα υγείας  των κατοίκων της περιοχής και τους τρόπους επίλυσής του.


«Πρώτη Προτεραιότητα για την Πολιτεία πρέπει να είναι μια εθνική Πολιτική Ισότιμης υγείας για κάθε πολίτη, ως το νησιώτη στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος χαρακτήρισε ως συνταγματικό δικαίωμα κάθε ευρωπαίου πολίτη, όσο φτωχός και αν είναι, οσο μακριά και αν κατοικεί,  το να έχει μια ισότιμη συμμετοχή στην υγειονομική περίθαλψη.


«..το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήσαμε μαζί με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών..» συνέχισε « θα είναι παρόν κοντά σε κάθε ανασφάλιστο και άπορο ασθενή. Όσο μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας, θα προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε το φάρμακο σε κάθε ανασφάλιστο φτωχό και εμπερίστατο ασθενή, ώσπου  να ξαναποκτήσει πρόσβαση στην κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και σε αυτήν την προσπάθεια ευχαριστούμε τον ΣΚΑΙ, το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας και όλες τις Φαρμακευτικές Εταιρείες που είναι κοντά μας. Αλλά περισσότερο από όλους ευχαριστούμε τον κάθε απλό ανώνυμο πολίτη που είναι συνοδοιπόρος μας σε αυτή την Πανελλαδική προσπάθεια.»


Ο κ.Πατούλης μαζί με τον κ.Δήμτσα, Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής παρέδωσαν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο Δίκτυο ΑΓΚΑΛΙΑ, στον Πατέρα Ευστράτιο και σε εθελοντές γιατρούς του Κέντρου Υγείας Καλλονής για τις ανάγκες των εμπερίστατων κατοίκων του νησιού.


Σήμερα το πρωί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ συγκέντρωσαν φάρμακα μαζί με την Ανώτατη Σχολή Τεχνολογικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), η οποία εγκαινίασε το νεοιδρυθέν Παράρτημα Β.Αιγαίου απόψε στη Μυτιληνη.


Κατά τα εγκαίνια της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο Δήμαρχος Λέσβου κ.Βουνάτσος βράβευσε τον κ.Πατούλη για το έργο προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που επιτελεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και τον κ. Δήμτσα για το έργο φιλανθρωπίας  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.


Μιλώντας για μια Ελλάδα με ισότιμη υγεία σε κάθε άκρο της, ο κ.Πατούλης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τουρκική «επίθεση ενδιαφέροντος» γνωστού Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου στο Αδραμύττιο της Τουρκίας, το οποίο με έντυπο υλικό και διαδικτυακές διαφημίσεις, προσκαλεί τους έλληνες της Μυτιλήνης να κάνουν εξετάσεις και να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές». Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή την κραυγή αγωνίας των Μυτιλινιών και του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου για την τύχη που θα έχει η υγεία και η εθνική ταυτότητα των κατοίκων του νησιού «Η αποψινή τιμητική διάκριση που μας απονέμει ο Δήμος Λέσβου», τόνισε ο κ.Πατούλης, «είναι αφιερωμένη στα χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου να μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο: για να μη μεγαλώνουν από τους Τούρκους Παιδιάτρους, αλλά από τους έλληνες συναδέλφους. Είναι υπόσχεση τιμής. Είναι υπόσχεση ζωής. Θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κοντά σε κάθε Λέσβιο που μας έχει ανάγκη..»


Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.Ιάκωβος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομος, η Γεν.Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Καλογήρου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ.Βουνάτσος, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ κ.Χρυσουλάκης και πλήθος κόσμου της Μυτιλήνης.


Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Ομιλία του Γ. Πατούλη από τη Μυτιλήνη για την αλληλεγγύη και την ισότιμη υγεία .

Μετάβαση στο περιεχόμενο