Συνοδοιπόροι στο Όλοι μαζί μπορούμε του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ και οι Κάτοικοι της Μυτιλήνης για την ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου στην Καλλονή Λέσβου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστής Δημτσα, ο Π. Ευστράτιος του Δικτύου ΑΓΚΑΛΙΑ, η εθελόντρια Παιδίατρος Ελένη Μελιάδου, η εθελόντρια Καλλιόπη Περρέα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιαννης Χρυσουλάκης και η καθηγήτρια της ΑΣΠΑΙΤΕ Μαρινα Σταυράκη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με το Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστή Δημτσα, τον Π. Ευστράτιο του Δικτύου ΑΓΚΑΛΙΑ και τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιαννη Χρυσουλάκη και την καθηγήτρια Μαρίνα Σταυράκη.Στη συγκέντρωση φαρμάκων του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία στη Μυτιλήνη.


Με το μήνυμα «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ συγκέντρωσαν φάρμακα στη Μυτιλήνη μαζί με την Ανώτατη Σχολή Τεχνολογικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου, η οποία σήμερα ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία της.


Στη συγκέντρωση των φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε στην Επαγγελματική Σχολή Μυτιλήνης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας,  ο Πρόεδρος της Ανώτατης Σχολής Τεχνολογικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), Γιάννης Χρυσουλάκης, η καθηγήτρια της ΑΣΠΑΙΤΕ Μαρίνα Σταυράκη και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Γιάννης Πεταλάς.


Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του ΙΣΑ συνόδευαν η εθελόντρια Παιδίατρος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Ελένη Μελιάδου και η εθελόντρια Καλλιόπη Περρέα.


Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκε, συμπλήρωσαν 8 μεγάλους σάκους, οι οποίοι παρελήφθησαν από το Δίκτυο «ΑΓΛΑΛΙΑ» για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου της Καλλονής Λέσβου, το οποίο όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Δικτύου Πατερ Ευστράτιος θα λειτουργεί με εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς της καλλονής και θα εξυπηρετεί τους εμπερίστατους ανασφάλιστους κατοίκους του νησιού. Η δράση στηρίχθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συνεχίζει την πανελλαδική προσπάθεια, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο κάθε απλός και ανώνυμος πολίτης που κάθε Σάββατο βρίσκεται κοντά μας.


Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής καθημερινά προσέρχονται 300-400 ασθενείς και λαμβάνουν δωρεάν το φάρμακό τους βάσει ιατρικής συνταγής του θεράποντα γιατρού τους. Από 1η Οκτωβρίου 2013, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακά τους και όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Voucher Υγείας. Παράλληλα, στηρίζει τα Κοινωνικά Φαρμακεία Δήμων, μητροπόλεων και άλλων φορέων σε όλη την Ελλάδα, με συνέχεια, συνέπεια και αγάπη προς κάθε εμπερίστατο πολίτη της Ελλάδας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο