Νίκησε η συναίνεση στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των γυναικών στο Νέο Προεδρείο.

Print Friendly, PDF & Email

 

Η συναίνεση και η αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών, ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες , Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2007.

Για πρώτη φορά στα δημοτικά δρώμενα του Αμαρουσίου, το Νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης εξελέγη με απόλυτη ομοφωνία όλων των μελών του. Μια ομοφωνία που ήταν αποτέλεσμα της συναινετικής στάσης του Νέου Δημάρχου της πόλης Γιώργου Πατούλη.

Επίσης, ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο μόνος Δήμος σε όλη τη χώρα που Πρόεδρος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι γυναίκες. Κι αυτό αποδεικνύει το πόσο υπολογίζει στην πράξη η Νέα Δημοτική Αρχή το ρόλο των γυναικών στις υποθέσεις της πόλης.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου προήδρευσε ο πλειοψηφών σε ψήφους σύμβουλος από την πλευρά της Διοίκησης Επαμεινώνδας Γαρδέλης.
Στην τοποθέτηση ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι « η εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα για την πόλη μας, σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινάμε από σήμερα για να γίνει το Μαρούσι, η πόλη των ονείρων μας».

Οριοθετώντας το πλαίσιο λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αρχής ο νέος  Δήμαρχος υπογράμμισε ότι « μεταξύ των επιδιώξεων της νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι η συναίνεση και η συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης. Οι  μεγάλες αποφάσεις, που θα αφορούν την πόλη και τους δημότες, θα επιδιώξουμε να λαμβάνονται με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, ως αποτέλεσμα ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, καθώς και με απόλυτη διαφάνεια, μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επανέλαβε ότι «ως νέα Δημοτική Αρχή είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δημότες, και να δώσουμε περιεχόμενο σε μια νέα δημοτική πολιτική που θα στηριχθεί σε αρχές  και αξίες και θα χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Σώματος να στείλουν στη Μαρουσιώτικη κοινωνία το ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μας κληρονομεί το παρελθόν.
« Ζητώ από όλους μας να κάνουμε πράξη τον πολιτικό πολιτισμό, τον οποίο έχει ανάγκη η εποχή μας, ανάγκη η πόλη μας.
Ζητώ το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβει από όλους μας ψήφο εμπιστοσύνης για να στείλουμε σε όλο το Μαρούσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα, το μήνυμα της συναίνεσης, της συνεννόησης, της συνεργασίας».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Πάνος Αλεξανδρής: «.Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την πόλη, προχωρώντας αποφασιστικά σε όλα εκείνα που υποχρεούνται να αλλάξουν.
Θα παρακολουθώ με αξιοπρέπεια, οξύνοια, με σταθερότητα και με αντιπολίτευση εντός των ορίων που επιβάλουν οι θεσμοί και ο νόμος το έργο της Διοίκησης».

Στάθης Ραγκούσης: « Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε παρόντες και βέβαια θα υποστηρίζουμε κάθε θετική πρωτοβουλία, η οποία οδηγεί την πόλη μπροστά ».

Κωνταντίνος Ρώτας: « Ελπίζουμε η νέα διοίκηση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Θα στηρίζουμε τις θετικές εισηγήσεις της νέας διοίκησης, οι οποίες θα είναι προς όφελος της πόλης και των πολιτών ‘.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με φανερή ψηφοφορία. Και με την ομόφωνη ψήφο όλων των παριστάμενων συμβούλων εξελέγησαν:

  • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η κα Ρένα Χαλιώτη ,
  • Αντιπρόεδρος, προερχόμενος από την πλευρά της Αντιπολίτευσης ο κ. Κωνσταντίνος Βλάχος,
  • Γραμματέας η κα Ελένη Βότση.     

Επίσης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέλεξαν ομόφωνα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ.: Γεώργιος Ιατρίδης, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτριος Καρλαύτης, Ιωάννης Ζωγόπουλος, από την πλευρά της διοίκησης.
Και Νικόλαος Κάββαλος, Ηλίας Γιαννακάκος απο την πλευρά της Αντιπολίτευσης.
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. : Νικόλαος Πέππας, Γλυκερία Μοστρού – Αντωνέλλου, Αθανάσιος Βελής, από την πλευρά της Διοίκησης.
Και Παναγιώτης Σαγρής, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, από την πλευρά της Αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας ο κ. Δήμαρχος την εκλογική διαδικασία ευχαρίστησε για την ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμά του και επισήμανε μεταξύ άλλων:

« Θεωρώ ότι είναι ιστορική μέρα αυτή και νομίζω όλοι μας δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό, που πιστεύω θα είναι και για τις επόμενες συνεδριάσεις, θα δώσουμε στο Μαρούσι την πρόοδο που του αξίζει, ώστε να είναι η πρώτη πόλη στην Αττική».

Μετάβαση στο περιεχόμενο