Γ. Πατούλης: Αρχές, Αξίες , Διαφάνεια, Συναίνεση και Συνεργασία Σε αυτούς τους άξονες θα στηρίξουμε την Αναγέννηση της πόλης.

Print Friendly, PDF & Email

 

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία Υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών, πολιτευτών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων,  Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και εκατοντάδων συμπολιτών μας, τελέστηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που προήλθε από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Μεταξύ των επισήμων που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ήταν: η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, οι Υφυπουργοί Εσωτερικών Α. Ανδρεουλάκος και Θ. Γιαννόπουλος, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτης, η υπεύθυνη γυναικών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Παπακώστα,  οι βουλευτές Κ. Μητσοτάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Καρράς, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης Μ. Γιαννίρη, Απασχόλησης Δ. Κόντος, Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Μαμμωνάς. Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης, Χαλανδρίου Γ. Ζαφειρόπουλος, Ψυχικού Ε. Κατσαρού, Αιγάλεω Δ. Καλογερόπουλος, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Μεταμόρφωσης Δ. Τζίτζιφας,
Μαραθώνα Σ. Ζαγάρης,  Ηρακλείου Σ. Γεωργακόπουλος, Αγίας Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλος, Λυκόβρυσης Δ.Φωκιανός, Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος.
Οι Αντιδήμαρχοι Δροσιάς Χ. Ποτίδης, Γαλατσίου Γ. Μανωλάκης, Ψυχικού Ε. Λάβδα. Ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, καθώς και οι τέως Δήμαρχοι Αμαρουσίου Π. Τζανίκος και Χ. Βλάχος.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Δημαρχείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο κόσμος είχε κατακλύσει όχι μόνον το χώρο του ισόγειου του Δημαρχείου, αλλά και έξω από αυτό.

Πριν ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Γεώργιος Πατούλης κάλεσε ονομαστικά όλους τους νεοεκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους να βρίσκονται κοντά του, την ώρα του καθιερωμένου όρκου, ενώπιον των εκπροσώπων της εκκλησίας. Εξ ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαρευωτικής κ. Νικολάου, τοποτηρητού της τοπικής εκκλησίας, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αττικής, Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος απηύθυνε εγκάρδιες ευχές, τόσο προς τον Δήμαρχο προσωπικά, όσο και προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για επιτυχία στην επίτευξη των στόχων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: ‘ Την ιστορική αυτή μέρα για την πόλη ευρισκόμαστε εδώ, προκείμενου να ενώσουμε τις ευχές μας για την επιτυχία των υψηλών στόχων σας, ώστε να αποδειχθείτε άξιοι της εμπιστοσύνης του λαού αυτής της μεγαλουπόλεως, αλλά και για την ευημερία αυτού του ίδιου του λαού, τον οποίο θα διακονήσετε… ‘
Στη συνέχεια και μετά την ορκωμοσία, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογράμμισε τους άξονες που θα κινηθεί η Νέα Δημοτική Αρχή.  

‘ Σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου γυρίζει και τυπικά
πλέον σελίδα στο μέλλον’
‘ Γίνεται πραγματικότητα η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών Αμαρουσίου να υπάρξει στην πόλη μας πολιτική αλλαγή. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε όλοι μαζί δουλειά για να κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι απαιτούν από όλους εμάς που ορκιστήκαμε μόλις τώρα να εφαρμόσουμε μια νέα δημοτική πολιτική που θα την χαρακτηρίζουν: Οι αρχές, οι αξίες, η διαφάνεια, η τιμιότητα, η συναίνεση, η συνεργασία με όλους ‘.

‘ Μόνο στο Μαρούσι αμφισβητήθηκε ο νόμος του Υπουργείο Εσωτερικών για την ποσόστωση των φύλων που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή ‘

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε τα κίνητρα ορισμένων μειοψηφιών στο Μαρούσι που έβαλαν σε περιπέτεια την πόλη και τους πολίτες και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να απομονώσουν αυτές τις οπισθοδρομικές φωνές και δυνάμεις και να κοιτάξουν μπροστά για το συμφέρον της πόλης:

‘Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε η μεγάλη πλειοψηφία της πόλης μας δεν άρεσε σε ορισμένες μειοψηφίες από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η στάση που επέδειξαν το διάστημα που ακολούθησε αμέσως μετά τις εκλογές μας πίκρανε και  θύμωσε όλη την πόλη, γιατί απέδειξαν ότι είναι και αδίστακτοι, προκείμενου να πετύχουν τους στόχους τους.
Πάνω από όλους και όλα έχουν το εγώ τους και την μικροπολιτική. Έβαλαν τη πόλη και τη νέα Δημοτική Αρχή σε ανώφελη δικαστική περιπέτεια. Μόνο στο Μαρούσι, και θέλω να το ακούσετε καλά αυτό, από όλους τους Δήμους στην Ελλάδα αμφισβητήθηκε ο νόμος του Υπουργείο Εσωτερικών για την ποσόστωση των φύλων, που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή το 2006, και όλοι οι Δήμαρχοι που είναι εδώ δίπλα μας αυτό εφήρμοσαν, δεν μπήκαν όμως σε αυτή την περιπέτεια. Μόνο εδώ αμφισβητήθηκε η εφαρμογή του νόμου της ελληνικής Βουλής και όχι όταν δημοσιεύτηκε στο φύλλο της κυβέρνησης.
Αντί να ασχολείται η νέα Δημοτική Αρχή το πρώτο κρίσιμο δίμηνο με το πως να ενημερωθεί και να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα ζητήματα της πόλης ασχολείται με την εκδίκαση ενός νόμου που έχει κριθεί στην ελληνική Βουλή. Δυστυχώς, σε κάποιες μειοψηφίες δεν άρεσε φαίνεται το αποτέλεσμα στο Μαρούσι. Ας μας αφήσουν πλέον αυτοί οι λίγοι, που μόνο μικροκομματικά και ατομικά συμφέροντα υπηρετούν να δουλέψουμε απερίσπαστα όλοι μαζί για να βγάλουμε την πόλη από τα αδιέξοδα. Ας απομονώσουμε αυτές τις λίγες οπισθοδρομικές φωνές και δυνάμεις και όλοι μαζί ας κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον για το καλό του Αμαρουσίου’.

‘ ʼμεσα θα ενημερώσουμε τους πολίτες αναλυτικά και έγκριτα για το μέγεθος των προβλημάτων που παραλαμβάνουμε ‘ 

Αναφερόμενος ο κ. Πατούλης στα προβλήματα που παραλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε την άμεση ενημέρωση των πολιτών και έδωσε το στίγμα των προθέσεων του  στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

‘ Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε συμπολίτη μας ότι ως Δημοτική Αρχή έχουμε αντιληφθεί πάρα πολύ καλά το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και γνωρίζουμε τα προβλήματα που παραλαμβάνουμε. Το ακριβές μέγεθος των προβλημάτων δεν το γνωρίζουν όμως οι κάτοικοι της πόλης, αλλά θα φροντίσουμε και είναι υπόσχεση αυτή,  άμεσα να τους ενημερώσουμε αναλυτικά και έγκριτα.
Θα τους δώσουμε λογαριασμό για την πραγματική κατάσταση του Δήμου.
Μπορεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου να αξιοποιηθεί μελλοντικά, όμως η τρέχουσα οικονομική καθημερινότητα είναι πιεστική. Μόνο τα δάνεια,  τα χρέη στην εφορία,  τα έξοδα μισθοδοσίας είναι πολλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ετησίως. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν προκύψει από μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Όμως κρατάμε ό’τι θετικό έχει γίνει στην πόλη και χωρίς να χάνουμε χρόνο, βελτιώνουμε ό’τι αρνητικό, με πολύ δουλειά και νοικοκύρεμα στα οικονομικά, διαφάνεια, φως στην πόλη παντού’.

‘Η αναγέννηση του Αμαρουσίου μπορεί να πραγματοποιηθεί. 
Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς ‘

Ο κ. Δήμαρχος εμφανίστηκε ανοικτός στη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης, τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, ενώ στηρίζει πολλά στην εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με την κυβέρνηση για την αναγέννηση της πόλης.

‘ Μπορεί η πόλη μας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Και πιστεύουμε πραγματικά ότι η αναγέννηση του Αμαρουσίου μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς στο Μαρούσι.  Κανένας από τους εργαζόμενους στο Δήμο, κανένας από τους κατοίκους αυτής της πόλης. Είναι υπόθεση όλων μας, είναι υπόθεση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα σε πια παράταξη ανήκει ο καθένας μας.
Είναι υπόθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, οι οποίες οφείλουν να στηρίξουν το Δήμο μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Προσβλέπω στην εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση και βλέπω στα μάτια όλους εκείνους τους πολιτικούς, τους υπουργούς που μας τίμησαν  σήμερα.
Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αρκεί αυτό να υπηρετεί το συμφέρον της πόλης.
Είμαι όμως και έτοιμος να αποδείξω στην κοινωνία οποιαδήποτε ατομική ή μικροπολιτική σκοπιμότητα που μόνο στόχο θα έχει να φέρει πίσω την πόλη μας από όπου και αν προέρχεται.
Είμαστε ως νέα Δημοτική Αρχή  ανοικτή στη συνεργασία με τις δυνάμεις της αγοράς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι, εφ’ όσον όμως, εξασφαλισθεί το όφελος υπέρ της πόλης μας σε μέγιστο βαθμό ‘.                        

‘ Θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε στο Μαρούσι μια κοινωνία αλληλεγγύης. Όλοι για έναν και ένας για όλους’  

Επίσης κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει ως νέα Δημοτική Αρχή, η οποία ως άξονα θα έχει τις αρχές της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
‘ Θα επιδιώξουμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο σ’ αυτή την πόλη γύρω από τα κοινωνικά θέματα, δημιουργώντας πραγματικά μια κοινωνία αλληλεγγύης. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Αυτό θα είναι το σύνθημα που θα κυριαρχήσει στην πόλη μας. Διότι έτσι πιστεύουμε ότι αγγίζουμε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, αγγίζουμε τις ψυχές, αγγίζουμε τα σημαντικά προβλήματα που έχει η κάθε οικογένεια, η κάθε γειτονιά, σε ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς.
Θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικό νόημα σε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα έχουν ως άξονα τις μεγάλες δυνάμεις του εθελοντισμού και της ανθρωπιάς, καθώς και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δημοτικού δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών’.
Θέλουμε όμως συγχρόνως, το Μαρούσι να αναλάβει το ρόλο που του αξίζει στη ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και στην τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα.

‘ Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε ισχύουν στο ακέραιο με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης τετραετίας ‘
 
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες της Αμαρουσίου ότι θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους, και ότι δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη τους.
‘Θέλω να δεσμευτώ απέναντι στους πολίτες της πόλης και σε αυτούς που με ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που δεν με ψήφισαν.
Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Δεν θα προδώσουμε την ετυμηγορία τους.
Θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους εγώ και οι συνεργάτες μου τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο.
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι τα προβλήματα που παραλαμβάνουμε.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε ισχύουν στο ακέραιο με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης τετραετίας.
 Στο τέλος της τετραετίας θέλουμε να μας κρίνετε σκληρά, αλλά δίκαια.

Τέλος, ο  κ. Πατούλης ευχήθηκε σε όλους, συνεργάτες και συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους καλή επιτυχία και γόνιμη συνεργασία για το καλό, πάνω από όλους και όλα, της πόλης.

Την τελετή της ορκωμοσίας συντόνισε η δημοσιογράφος και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Κηφισίας κ. Νίνα Βλάχου.

Τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου  είναι:

Γαρδέλης Επαμεινώνδας / Καρλαύτης Δημήτριος / Χαλιώτη Ειρήνη – Μαρία / Τσιπουράκης Στέφανος / Γιαννακόπουλος Αναστάσιος / Αντωνόπουλος Κω/νος / Ζωγόπουλος Ιωάννης / Βότση Ελένη / Καλαϊτζίδης Νικόλαος / Κάββαλος Ευάγγελος / Μαραγκάκης Μάριος – Νικόλαος / Ιατρίδης Γεώργιος / Ζήκος Γεώργιος / Πουλόπουλος Ιωάννης / Βελής Αθανάσιος / Παρτσινέβελος Αντώνιος / Σταθούλης Σπυρίδων / Πέππας Νικόλαος / Μοστρού – Αντωνέλλου Γλυκερία / Καμπούκος Δημήτριος / Αλεξανδρής Πάνος / Μπρέγιαννης Αλέξανδρος / Γιαννακάκος Ηλίας / Δούσης Ρασσιάς Νικόλαος / Συκαμιώτης Γεώργιος / Βλάχος Κωνσταντίνος / Σαγρής Παναγιώτης / Κάββαλος Νικόλαος / Ραγκούσης Στάθης / Καλογρίδης Πέτρος / Λέκκα – Καλαντζάκη Ελένη / Ρώτας Κώστας / Ιωάννου Αικατερίνη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο