«Νέοι Συνθέτες-νέοι καλλιτέχνες» με πολύ μέλλον ενθουσίασαν το κοινό στο θέατρο του Αμαλίειου.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 128KB|


|download file .jpg 96KB|


|download file .jpg 111KB|


|download file .jpg 76KB|


|download file .jpg 75KB|


Μερικοί από τους πιο ταλαντούχους νέους συνθέτες, ερμηνευτές και μουσικά σχήματα, παρουσίασαν χθες στο Αμαλίειο τη δουλειά τους, σε μια απόπειρα γνωστοποίησης στο κοινό, νέων καλλιτεχνών, στη συναυλία με τίτλο «Νέοι συνθέτες-νέοι καλλιτέχνες», που έγινε στο πλαίσιο των «Καλοκαιρινών βραδιών πολιτισμού» του Δήμου Αμαρουσίου.

Διαλεχτοί νέοι συνθέτες, όπως ο Αριστείδης Μυταράς, γιος του  διάσημου Έλληνα ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, και ο Οδυσσέας Γραμματικάκης, γιος του γνωστού καθηγητή Φυσική και πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Γραμματικάκη, έδωσαν τη δική τους «πινελιά» στην βραδιά, με συνθέσεις τους που εντυπωσίασαν τους θεατές και απέσπασαν το χειροκρότημα.

Η εξαιρετική Μέμα Χαλιώτη στο πιάνο μας ταξίδεψε μουσικά στις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και του Γιάννη Μαρκόπουλου, ενώ ο Αλέξανδρος Μπελλές με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έδωσε υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον.

Ο Γιώργος Ψυχογιός με τα αυτοσχεδιαστικά του κομμάτια και τον αυθορμητισμό του κέρδισε το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, και μαζί με την εκπληκτική φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου, ερμήνευσαν μοναδικά τραγούδια και διασκευές παλαιότερων επιτυχιών.

Την συναυλία έκλεισε η μουσική μπάντα των Salata Latina, με τη μουσική, τον χορό και τα ζογκλερικά αστεία τους να αποτελούν το καταλληλότερο «επιδόρπιο» σε μια πραγματικά θαυμάσια βραδιά.

Παρόντες στη συναυλία ήταν, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ & Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κ. Ρ. Χαλιώτη, Δ. Καρλαύτης και Σπ. Σταθούλης, ο πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Ζήκος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου χαρακτήρισε ως «πρωτοπόρα» την συναυλία αυτή και συμπλήρωσε ότι «δίνουμε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και συνθέτες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, και φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση ως θεσμό για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας».

Οπρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, τόνισε ότι «σημασία σε μια εκδήλωση δεν έχουν μόνο τα ονόματα των καλλιτεχνών, αλλά η δουλειά τους και αυτό που έχουν να μας πουν. Στη σημερινή συναυλία συμμετέχουν και πολλοί μαρουσιώτες καλλιτέχνες που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και αξίζουν την υποστήριξη όλων μας».
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο