Μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το Πολυιατρείο Δήμου Αμαρουσίου σε κατοίκους και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα – Κόττου «Άγιος Ελευθέριος»

Print Friendly, PDF & Email

Μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε κατοίκους και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού – Λάκκα Κόττου «Άγιος Ελευθέριος» πραγματοποίησε ομάδα εθελοντών ιατρών του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που πραγματοποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια από ομάδα εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου, περιλαμβάνει υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος ΒΜΙ (Body Mass Index) με μέτρηση του ύψους και του βάρους, λήψη και καταγραφή λεπτομερούς ιστορικού παθήσεων και προδιαθεσικών παραγόντων για οστεοπόρωση του ασθενή, μέτρηση οστικής πυκνότητας, εκτίμηση των αποτελεσμάτων και του καταγματικού κινδύνου με τη μέθοδο FRAX TOOL, καθώς και θεραπευτικές συμβουλές.

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «προγράμματα όπως το συγκεκριμένο έχουν ως στόχο την πρόληψη και την προστασία της Υγείας του πληθυσμού. Είναι σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιου είδους προγράμματα πρόληψης γιατί ευαισθητοποιούν τους πολίτες και τους εξασφαλίζουν καλύτερη Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτές που διανύουμε, που το σύστημα Υγείας και το κοινωνικό Κράτος καταρρέουν. Θέλουμε τους κατοίκους αυτής της πόλης να είναι υγιείς και για το σκοπό αυτό θέλουμε με κάθε τρόπο να τους προσφέρουμε πρόσβαση σε διαγνωστικές και προληπτικές διαδικασίες».

Οι μετρήσεις αφορούσαν στην επανεκτίμηση της κατάστασης ασθενών έναν χρόνο μετά την προηγούμενη μέτρηση, ενώ σημαντική ήταν η ευαισθητοποίηση νέων μελών προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρόληψης της οστεοπόρωσης.

Υπεύθυνος του προγράμματος, που πραγματοποίησε εθελοντικά τον έλεγχο, ήταν ο χειρουργός ορθοπεδικός, με εξειδίκευση στην οστεοπόρωση και στα μεταβολικά νοσήματα των οστών Αντώνης Παρτσινέβελος. Τις μετρήσεις πραγματοποίησε η βοηθός μικροβιολόγου του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπα από τις μετρήσεις στα μέλη του Συλλόγου Σωρού Λάκκα – Κόττου «Άγιος Ελευθέριος»_1


Στιγμιότυπα από τις μετρήσεις στα μέλη του Συλλόγου Σωρού Λάκκα – Κόττου «Άγιος Ελευθέριος»_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο