Μετρήσεις οστικής μάζας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης στους κατοίκους του Δήμου Σίφνου από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ.Αντ.Παρτσινέβελος, υπεύθυνος του Προγράμματος Πρόληψης της Οστεοπόρωσης του ΔΔΥ και του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου, Δημοτικός Σύμβουλος, δίνει ιατρικές συμβουλές σε κάτοικο του Δήμου Σίφνου, μετά την εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τη μέτρηση οστικής μάζας.
|download file .jpg 97Kb|


Κάτοικοι του Δήμου Σίφνου συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέτρησης οστικής μάζας και εκτίμηση κινδύνου κατάγματος, που πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.
|download file .jpg 88Kb|


Εκατόν επτά μετρήσεις οστικής πυκνότητας, πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Δήμο και τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Σίφνου και με τη συμμετοχή του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., το τριήμερο από 7 έως 9 Μαΐου 2010,  στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Επιβλέπων ιατρός της όλης διαδικασίας, που συμμετείχε εθελοντικά στη δράση και εκτίμησε τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν ο χειρουργός ορθοπαιδικός Αντώνης Παρτσινέβελος, υπεύθυνος του Προγράμματος Πρόληψης της Οστεοπόρωσης του ΔΔΥ και του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου, Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου. Επίσης συμμετείχαν εθελοντικά, η κα Καίτη Σεβαστή υπεύθυνη Προγραμμάτων Πρόληψης του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου και ο κ.Μιχάλης Αναστασίου, υπεύθυνος Δικτυακού Τόπου του Δικτύου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο κ.Αντώνης Παρτσινέβελος ανέφερε:

«Σε περιοχές νησιωτικές όπως η Σίφνος, μετρήσεις οστικής πυκνότητας με φορητό μηχάνημα υπερήχων σε συνδυασμό με σύγχρονες προγνωστικές μεθόδους καταγματικού κινδύνου όπως το FRAX TOOL, προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην πρόληψη της οστεοπόρωσης».

Παράλληλα, τόνισε τη μοναδική φιλοξενία από τη μεριά του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου, ανάμεσα σε ανθρώπους με ιδιαίτερη πολιτιστική παράδοση και ουσιαστικούς δεσμούς με το Μαρούσι.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΔΔΥ, κ.Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Στον αδελφοποιημένο με το Μαρούσι Δήμο της Σίφνου πραγματοποιήθηκαν οι Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να προλάβουν την οστεοπόρωση, καθώς και τον κίνδυνο κατάγματος, που αυτή προκαλεί. Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιου είδους προγράμματα πρόληψης σε νησιωτικές περιοχές κι εμείς και ως Δήμος Αμαρουσίου, αλλά και ως Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη δυνατότητα στις περιοχές αυτές».


Μετάβαση στο περιεχόμενο