Μετά τις δυναμικές αντιδράσεις της ΚΕΔΕ, των δήμων και των κατοίκων κανονικά η λειτουργία της Alpha Bank σε Τήλο, Κάσο και Λειψούς.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να προστατεύει με κάθε τρόπο τη νησιωτικότητα και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας

 

Οι δυναμικές παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της τράπεζας Alpha Bank να κλείσει τα καταστήματά της στα νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς καθώς και οι αντιδράσεις των δήμων και των κατοίκων των νησιών έφεραν θετικά αποτελέσματα.

 

Η διοίκηση της τράπεζας μετά από διαβουλεύσεις με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των υποκαταστημάτων της.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή τη σχετική θετική εξέλιξη δήλωσε:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ΚΕΔΕ, των δήμων και των κατοίκων για να μην κλείσουν τα καταστήματα της τράπεζας στην Τήλο, τη Κάσο και τους Λειψούς.

Χαιρετίζουμε τη σχετική απόφαση της διοίκησης της τράπεζας η οποία επιτρέπει στους νησιώτες συμπολίτες μας στη Κάσο, την Τήλο και τους Λειψούς να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά από τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα και να μην χρειάζεται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές.

Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας και αυτό θα πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους και κυρίως στην κυβέρνηση. Είναι αναγκαία η ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων όπως οι κακές θαλάσσιες συγκοινωνίες, η έλλειψη υποδομών, ιατρών αλλά και προσωπικού στους Δήμους. 

Ως  Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τη νησιωτικότητα και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας. Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη να αντιμετωπίσει η πολιτεία τη νησιωτικότητα ως ευκαιρία και όχι ως πρόβλημα και γι’ αυτό απαιτείται Εθνική Νησιωτική Στρατηγική.

Μετάβαση στο περιεχόμενο