Με τη συναίνεση των συλλόγων του Κέντρου του Αμαρουσίου ξεκινούν η κατασκευή της βιοκλιματικής ανάπλασης και η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με μέλη της Διοίκησης, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και τους εκπροσώπους των συλλόγων του Κέντρου Αμαρουσίου.


 


Επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα στη συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και των συλλόγων του Κέντρου του Αμαρουσίου ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή της βιοκλιματικής ανάπλασης και την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στελεχών της Διοίκησης, και υπηρεσιακών παραγόντων με εκπροσώπους των συλλόγων του κέντρου της πόλης, ενόψει της έναρξης των εργασιών υλοποίησης των έργων.


Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαου Πέππα, με σκοπό την ενημέρωση των εκπροσώπων των συλλόγων – Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία»- ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρείχε στους παρισταμένους τις απαραίτητες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις εισπράττοντας τη θετική ανταπόκρισή τους. «Μετά την υπογραφή των συμβάσεων περνούμε άμεσα στη φάση υλοποίηση του έργου κατασκευής της βιοκλιματικής ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου και παράλληλα στην υλοποίηση του έργου ελεγχόμενης στάθμευσης, δύο σημαντικές παρεμβάσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο κέντρο της πόλης, θα λειτουργήσουν προς όφελος της αγοράς του Αμαρουσίου αλλά και θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους του Κέντρου της πόλης. Θέλουμε το Μαρούσι να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με ζωντανό κέντρο, και σε αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά και το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που θα εφαρμοστεί. Πολύ σύντομα το όλοι κάτοικοι, έμποροι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα σύγχρονο, πολιτισμένο περιβάλλον αγοράς και ψυχαγωγίας».


Στους στόχους της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι να αποφευχθεί η μακροχρόνια στάθμευση στο κέντρο της πόλης που λειτουργεί ζημιογόνα για την αγορά και να ισχύσουν σαφείς απαράβατοι κανόνες για τα σταθμευμένα οχήματα. Όσον αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση στην πλατεία Αγ. Λαύρας κατέστη σαφές ότι θα διαφυλαχθεί το πράσινο και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών «η ιστορική πλατεία της πόλης στην είσοδο του Αμαρουσίου θα αποτελέσει πύλη προσέλκυσης επισκεπτών και κατοίκων» σημείωσε ο κ. Πατούλης, διαλύοντας τις όποιες επιφυλάξεις εκφράστηκαν από εκπροσώπους των συλλόγων.


Οι εκπρόσωποι των εταιριών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των έργων παρουσίασαν τις τεχνικές λεπτομέρειες και απάντησαν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων στη συνάντηση. Όσον αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση το έργο θα υλοποιηθεί τμηματικά με σκοπό την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των καταστημάτων και των κατοίκων του Κέντρου. Το έργο θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Λαύρας λόγω της ηπιότερης εμπορικής κίνησης ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.


Σε κάθε περίπτωση ο κ. Πατούλης, σημείωσε ότι θα υπάρξει πιλοτική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων οπότε κατά το διάστημα αυτό θα καταγραφούν οι όποιες παρατηρήσεις, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από τη Διοίκηση και θα υπάρξουν όπου κριθεί σκόπιμο οι απαραίτητες τροποποιήσεις ή βελτιώσεις.


Μετά την ολοκλήρωση των μελετών του έργου κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία της Ευτέρπης, το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει νεότερη ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιώργος Παπαχρυσάνθου, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η Πρόεδρος ου Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» Δήμητρα Κρεκούκια, μέλη των συλλόγων – κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι των κατασκευαστριών εταιριών, και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο