Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα το Μαρούσι γιόρτασε τα Θεοφάνεια

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούν τη δοξολογία για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Π. Νικόλαο και τον Ιερό Κλήρο του Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου μεταβαίνουν στην Πλατεία Κασταλίας για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανταλλάσει θερμές ευχές με μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας κατά τη μετάβασή του στην Πλατεία Κασταλίας για την τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων.


Στιγμιότυπα από την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο Μαρούσι και τη ρίψη του Σταυρού στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Κασταλίας.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα και το γιο τους Αλέξανδρο, μαζί με εθελόντριες του Δημοτικού Πολυιατρείου και πολίτες κατά τη συγκέντρωση φαρμάκων ανήμερα των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Δήμο Αμαρουσίου, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το ΣΚΑΙ.


Με ευλάβεια και λαμπρότητα το Μαρούσι γιόρτασε και εφέτος τα ʼγια Θεοφάνεια. 
Ανήμερα της εορτής στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.


Μετά το πέρας της δοξολογίας, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να προπορεύεται παιανίζοντας  θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή  εφέτος μετέβη πεζή στην πλατεία Κασταλίας όπου  είχε στηθεί ειδική εξέδρα και είχε διαμορφωθεί κατάλληλα o χώρος για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.


Την τελετή του Αγιασμού από τον Ιερό Κλήρο με τη ρίψη του σταυρού, παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, ανταλλάσοντας ευχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό.
 Το σταυρό ανέσυρε όπως κάθε χρόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.


Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη ανταπόκριση των πιστών στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου, του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΙ για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την ημέρα των Θεοφανείων. Σαράντα μεγάλοι σάκοι  με φάρμακα και υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν, ποσότητα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη συμμετοχή, φάρμακα που μπορεί να αποβούν σωτήρια για δεκάδες συνανθρώπους μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο