Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα το Μαρούσι τίμησε την Παναγία Θεοτόκο, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

«Η Παναγιά μας ας μας δίνει δύναμη και πίστη, ας είναι αρωγός κάθε Έλληνα που αναδεικνύει το μεγαλείο της φυλής και της πατρίδας μας»

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης του Αμαρουσίου τίμησαν εκατοντάδες πολίτες στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ιεραρχών και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της πόλης.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, την παραμονή της μεγάλης εορτής, τελέστηκε  από τον Ιερό Κλήρο ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου, του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου. Το τελετουργικό μέρος της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, χαιρέτισε και αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκομένους, ευχόμενος στους ίδιους και στις οικογένειές τους υγεία, πρόοδο και η χάρη της Παναγίας να είναι προστάτης και να συνοδεύει κάθε τους βήμα.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παναγιά μας ας μας χαρίζει δύναμη και πίστη, ας οδηγεί όλους τους Έλληνες να πορευόμαστε με ομόνοια, ενότητα, ας μας προστατεύει από εθνικές τραγωδίες όπως αυτή που βιώσαμε πρόσφατα, ας καθοδηγεί τα βήματα κάθε Έλληνα που τιμά και εξυψώνει την παρτίδα μας, όπως οι υπερήφανοι στρατιωτικοί μας, οι αθλητές μας, ο κάθε Έλληνας εντός και εκτός Ελλάδας που από το δικό του μετερίζι αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής φυλής».

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου τελεστηκαν η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ολοκληρώνοντας τον φετινό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Ρώτας, Βαγγέλης Κάββαλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Πέτρος Κόνιαρης, Νίκος Πεππας, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Βελής, Στέφανος Τσιπουράκης και Δημήτρης Σμυρνής.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 2 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 3 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 4 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 5 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 6 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 7 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 8 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 9 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 10 από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μαρούσι

Μετάβαση στο περιεχόμενο