Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη επαναλειτουργεί το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση Δημάρχου με την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» κα Σοφία Κοντοπούλου και εργαζομένους του προγράμματος

Μια ακόμη δέσμευση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη για την επαναλειτουργία της ιδιαίτερα σημαντικής δομής για την πόλη μας, υλοποιείται.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2010 κάνοντας πράξη ένα χρόνιο αίτημα γονέων που έχουν παιδί με κάποιας μορφής αναπηρία  ήταν η δημιουργική απασχόληση, η κοινωνική ένταξη, η στήριξη των οικογενειών ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας επιτυγχάνοντας παράλληλα βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Δυστυχώς η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου τέθηκε σε κίνδυνο καθώς δεν ευοδώθηκε το πρόγραμμα  «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2016-2017» του ΕΣΠΑ στο οποίο είχε ενταχθεί η κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και με την ρητή δέσμευση του απέναντι τόσο στις οικογένειες αυτές όσο και στους εργαζόμενους που απασχολούσε η δομή πρόκειται να επαναλειτουργήσει με την καθοριστική συμβολή και αμέριστη στήριξη – για ακόμη μια φορά – του Ομίλου Μυτιληναίου.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του Δημάρχου με την Πρόεδρο του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» κα Σοφία Κοντοπούλου και εργαζομένων στο πρόγραμμα όπου τους ενημέρωσε για την επαναλειτουργία του Κέντρου από τις αρχές του νέου έτους.

«Οφείλει η Πολιτεία να διασφαλίσει ένα νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε στο μέλλον να μην κινδυνεύσει η λειτουργία του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.

Αυτή την μάχη θα την δώσουμε μέχρι τέλους και είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την συνάντηση του κ.Πατούλη με την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» κα Σοφία Κοντοπούλου και εργαζομένους του προγράμματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο