Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη το Μαρούσι συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ορισθεί η 18η Απριλίου κάθε χρόνου από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS), αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας παράδοση  και προωθώντας την ευαισθητοποίηση του κοινού, και κυρίως των νέων μας στην προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη ανήμερα της επετείου το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00,  στην Πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί μια πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα τα Μουσεία του Δήμου Αμαρουσίου και η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη  θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 09:00 έως τις 21:00.

Στη χορευτική παράσταση θα συμμετέχουν:
– Η Χορευτική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά –ΜαμάδουΤήνου
– Το Χορευτικό Συγκρότημα από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς». 
– Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς σημειώνει:
« Η ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας. Η πόλη του Αμαρουσίου διαθέτει μία πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη που στο πέρασμα των χρόνων μεταλαμπαδεύτηκε από γενιά σε γενιά.  Αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα που είναι η συνέχεια μας οφείλουμε να  μεταλαμπαδεύσουμε και εμείς στις επόμενες γενιές. Για το σκοπό αυτό με δράσεις και εκδηλώσεις αναδεικνύουμε τον τοπικό μας πολιτισμό και τον πολιτισμό της χώρας μας. Τιμούμε και συμμετέχουμε στον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που αποσκοπεί να γνωρίσουμε τη σημασία των μνημείων, να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι μας στο θέμα της προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή των μνημείων στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.»
 

Πληροφορίες για τα Μουσεία της πόλης μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=38

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο