Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, οι οικογένειες με θύματα τροχαίων θα έχουν τη δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης από την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα” βρίσκονται με ευαισθησία κοντά στις οικογένειες με συγγενικά πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα ή τραυματίστηκαν σοβαρά προκειμένου να τους προσφέρουν τη συμπαράσταση και την ψυχολογική υποστήριξη που έχουν ανάγκη.


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Σύλλογο “SOS Τροχαία Εγκλήματα”, παρέχεται η δυνατότητα στις οικογένειες με θύματα από τροχαία που κατοικούν στον Δήμο Αμαρουσίου να συμμετάσχουν από το Σεπτέμβριο 2014 σε δωρεάν ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, με την εθελοντική προσφορά Επιστημόνων της Ψυχικής Υγείας.


Στην ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ο ψυχίατρος Γιώργος Αστρινάκης, και οι ψυχολόγοι Δώρα Κουτσανέλλου, και Στέλλα Γαλιανού.


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος του οποίου η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί ανθρώπινη απώλεια από τροχαίο δυστύχημα, αγωνίζεται, επίσης, για την οδική ασφάλεια και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων και των οικογενειών τους προσφέροντας ανιδιοτελώς ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο.


Με την ευκαιρία της νέας αυτής συνεργασίας με τον Σύλλογο, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη εκπαίδευσης, ιδιαίτερα των νέων σε θέματα οδικής ασφαλείας, καθώς και την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να στηριχθούν οι οικογένειες με θύματα από τροχαία δυστυχήματα που βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες, καθώς η χώρα μας κατέχει τη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κουβίδης, υπογράμμισε από την πλευρά του τη μεγάλη σημασία που έχει για κάθε οικογένεια να μπορεί να λαμβάνει τη συμπαράσταση και την ψυχολογική υποστήριξη μετά από ένα θλιβερό συμβάν. Το πρόβλημα πρόσθεσε είναι τεράστιο, καθώς κάθε χρόνο τα θύματα της ασφάλτου είναι εκατοντάδες χωρίς να υπάρχει η κρατική μέριμνα για εκείνους που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελένη Γιαννακοπούλου τηλ. επικοινωνίας 213-2038345.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο