Ζωή στα νέα δενδρύλλια του Πεντελικού έδωσαν οι συμμετέχοντες στο 2ο εθελοντικό πότισμα του Σ.Π.Α.Π για το 2014

Print Friendly, PDF & Email
Στιγμιότυπα από το 2ο εθελοντικό πότισμα του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό όρος.


 


Με τη συμμετοχή εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) αλλά και παρουσία του Προέδρου Γιώργου Πατούλη, και μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τις προηγούμενες περιόδους. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, μεμονωμένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων μαζί με τους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Π και τις υδροφόρες του, αλλά και υδροφόρες και προσωπικό από δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Βριλησσίων, Σπάτων – Αρτέμιδας και Παλλήνης, συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης παραπλεύρως του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης συμβάλλοντας όλοι μαζί στην προσπάθεια να διατηρηθούν στη ζωή τα νέα φυτά ώστε μελλοντικά να αποκτήσει το Πεντελικό όρος και πάλι την πράσινη όψη του.


Στη δράση παραβρέθηκαν από μέρους του Σ.Π.Α.Π, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Ιωάννης Ζωής, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.


Με την ευκαιρία του 2ου εθελοντικού ποτίσματος του Συνδέσμου για το 2014, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της Αττικής έχουμε σε εξέλιξη καταστροφικές πυρκαγιές, εμείς, κόντρα σε όποιες «εχθρικές» ενέργειες σε βάρος του περιβάλλοντος, συνεχίζουμε την προσπάθεια που σταθερά υλοποιούμε εδώ και χρόνια με στόχο να δούμε και πάλι το όμορφο δάσος του Πεντελικού να αποκτά μορφή. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, η βούληση και η αποφασιστικότητα όμως, υπάρχουν και με την ενεργοποίηση όλων μας, μπορούμε να επαναφέρουμε σε βάθος χρόνου την παλαιότερη αίγλη του Πεντελικού βουνού».


Από ομάδες το «παρών» έδωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ),


Για την πραγματοποίηση του ποτίσματος συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα Γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο του ποτίσματος όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Τα εθελοντικά ποτίσματα για το 2014 θα συνεχιστούν την Κυριακή 3 και 31 Αυγούστου.


Περιμένουμε τους εθελοντές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και τα επόμενα ποτίσματα του Σ.Π.Α.Π για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε το χειμώνα.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο