Με φτηνό λαϊκισμό δεν γίνεστε χρήσιμος κε Μπρέγιαννη

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το νέο παραλήρημα λαϊκισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ανακοίνωση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή τα ζητήματα της γειτονιάς του Σωρού, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:


Πρώτον, το ενδιαφέρον του Δήμου και της σημερινής Διοίκησης για τη γειτονιά του Σωρού δεν αποδεικνύεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Η εκπόνηση και στη συνέχεια η εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης στο Σωρό είναι ένα από τα έργα της Διοίκησης Πατούλη, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της συγκεκριμένης γειτονιάς. Στο Σωρό ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη δεν είχε γίνει ποτέ τα προηγούμενα χρόνια. Είναι λογικό, όταν εφαρμόζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, να χρειάζεται χρόνος προσαρμογής στη νέα κατάσταση. Αν από την εφαρμογή προκύψει ανάγκη αλλαγών, αυτές πραγματοποιούνται, πάντα με τη συνεργασία ων αρμόδιων επιστημόνων. Η Διοίκηση του Δήμου και οι αρμόδιοι μελετητές του Πανεπιστημίου Πατρών παρακολουθούν την εφαρμογή και σε συνεργασία με τους κατοίκους θα προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές. Αποτελεί όμως υποκρισία για τον κ. Μπρέγιαννη, και την παράταξη του , που τόσα χρόνια είχαν ως Διοίκηση εγκαταλείψει το Σωρό στην τύχη του, να μας ζητούν και τα ρέστα. Είναι υποκρισία και λαϊκισμός να εγκαλούν τη σημερινή Διοίκηση να δώσει σε 4 μήνες λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.


Δεύτερον, είναι εμφανές ότι ο Μπρέγιαννης δεν γνωρίζει τη γειτονιά του Σωρού, όπως και πολλές άλλες γειτονιές της πόλης. Αν γνώριζε το Σωρό, θα ήξερε ότι στη συγκεκριμένη γειτονιά τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει δεκάδες έργα και παρεμβάσεις, όπως:

• Η δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού

• Έργα οδοποιίας, νέες διανοίξεις, αναπλάσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων
επί των οδών: Κονίτσης, Ιθάκης, ʼρτης, Εμ. Παππά, Σωρού, Ζαλόγγου, Μπότσαρη, Δελφών, Αλεξανδρίδου, Αμμοχώστου, Αρχιμήδου, Φακίνου, Αγ. Ελευθερίου, Ομήρου (πάροδος Αγ. Ελευθερίου), Πάφου, Κυκλάδων, Κόντου, Ναούσης, Ναυπάκτου, Ιππολύτου, Λευκωσίας, Μόρφου, Ανώνυμη (μεταξύ Υμηττού και Μόρφου), Τσικλητήρα, Τ. ʼγρα, Υμηττού, Κατσαντώνη, Γκούρα, Σαμουήλ, Μπουμπουλίνας, Ροδόπης.
• κατασκευή αγωγών ακαθάρτων επί των οδών: Αγίου Ελευθερίου, Τσικλητήρα, Δ. Μπότσαρη, Αλεξανδρίδου, Ν. Ζεκάκου, Ο. Γκολέμη, Δελφών, Λευκωσίας, Χέλμου, Αγγειοπλαστών, Ναυπάκτου, Εδέσσης, Ομήρου, Κόντου, Ναυπάκτου, Φακίνου, Πάφου, Αμμοχώστου, Αλεξανδροπούλου. Εθν. Αντιστάσεως, Κονίτσης, Μαραθωνοδρόμων, Κυκλάδων, ʼρτης, Εμ. Παππά, Δ. Μέξη, Αν. Μοστρού, Τ. ʼγρα και Καραβαγγέλη.
• Σύνδεση δεκάδων νοικοκυριών με το αποχετευτικό δίκτυο.
• Προώθηση της ένταξης στο Σχέδιο της περιοχής Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα.

• Ενίσχυση του δικτύου δημοτικού φωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης, που έχουν τοποθετηθεί επί των οδών: Σωρού, Ζεκάκου, Βαλτετσίου, Λέρου, Ιθάκης, Τσικλητήρα, Υμηττού, Δ. Μπότσαρη, Ευζώνων, Λευκών, Εμ. Παππά, Τέλλου ʼγρα, Βεργίνας, ʼρτης, Κυκλάδων, Αλεξανδρίδου, Αρχιμήδους, Κατσαντώνη, Μέξη, Ιππολύτου, Λευκωσίας, Ροδόπης, Ναυπάκτου, Μπουμπουλίνας, Ζαλόγγου, Ανθ. Γαζή, Θάσου, Καραμανλή 43, Γκούρα , Σωτηράκη, Παπαδημητρίου, Τσατήρη, Μοστρού, Βίκου, Ολ. Γκολέμη, Σαμουήλ, Τριανταφύλλη, Δελφών.
• Αναβάθμιση του γηπέδου που βρίσκεται επί της οδού Ζεκάκου, καθώς και της πλατείας Ζεκάκου, σε συνεργασία με το σύλλογο της περιοχής.
• Απομακρύναμε το αμαξοστάσιο του Δήμου, που αποτελούσε πολύχρονο αίτημα των κατοίκων, και μετατρέπουμε το χώρο σε πάρκο.
• Έγιναν έργα συντήρησης στα σχολεία του Σωρού, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο προσετέθη στο 4ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο μια νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα που περιλαμβάνει 7 νέες αίθουσες διδασκαλίας, κυλικείο, κουζίνα, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, εργαστήριο πληροφορικής, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ/βόλεϊ κλπ.
Ο κ. Μπρέγιαννης, που επάξια διεκδικεί τον τίτλο του «επισκέπτη – δημοτικού συμβούλου», όλα τα παραπάνω δεν τα είδε; Ή μήπως δεν πιστεύει τα μάτια του;
Όσον αφορά στο σχόλιο του περί full time απασχόλησης του Δημάρχου και της καθημερινής επαφής του με τους πολίτες με κάμερες και φωτογράφους, πέραν του ότι αποτελεί φθηνό λαϊκισμό, του επισημαίνουμε δύο πράγματα: Καταρχήν ότι ο χρόνος που έχει αφιερώσει ο ίδιος στο Δήμο όλα αυτά τα χρόνια είτε ως μέλος της Διοίκησης Τζανίκου είτε ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος, αντιστοιχεί μόλις σε ένα χρόνο ενασχόλησης του σημερινού Δημάρχου με τα τοπικά ζητήματα. Μια επίσκεψη του στο Δημαρχείο σαν αυτές που συνηθίζει να κάνει ανά εξάμηνο και για καμία ώρα κάθε φορά στις γειτονιές της πόλης, θα τον πείσει. Όσον αφορά στην επαφή του Δημάρχου με τους πολίτες, την απάντηση την πήρε από τους ίδιους τους πολίτες στις εκλογές του 2010. Και θα την ξαναπάρει η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη και στις επόμενες εκλογές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο