Δικαίωση της Διοίκησης Πατούλη και ένα βήμα πιο κοντά, στην κατασκευή νέου Γυμνασίου-Λυκείου στην Αγία Φιλοθέη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επικεφαλής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας έξω από το κτίριο της ΚΕΔ, διεκδικώντας την άμεση παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου Γυμνασίου- Λυκείου στην Αγία Φιλοθέη (φωτο. αρχείου).


Δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ.31 που επιτρέπει χρήσεις Κ.Φ.Χ. Σχολείου (Γυμνασίου- Λυκείου)


Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά βρισκόμαστε πλέον στην ολοκλήρωση της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, από τη Διοίκηση Γ. Πατούλη, για την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης.


Το βήμα αυτό έγινε με τη δημοσίευση στις 26 Νοεμβρίου, στο φύλλο 367 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως της απόφασης που επιτρέπει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του Ο.Τ.31 της περιοχής Αγίας Φιλοθέης του Δήμου Αμαρουσίου , για το χαρακτηρισμό Κ.Φ.Χ. Σχολείου.


Είναι μια θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα της πολύχρονης διεκδίκησης από πλευράς Δημοτικής Αρχής αρχικά του οικοπέδου, εμβαδού 7 στρεμμάτων, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και χρησιμοποιείτο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Δήμος κατόρθωσε να πάρει στην κυριότητά του το συγκεκριμένο οικόπεδο, ενώ παράλληλα πέτυχε, ως συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (499/2009) να εγκριθεί και η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο, με το χαρακτηρισμό του σε χώρο Κ.Φ.Χ. Γυμνασίου- Λυκείου.


Πλέον, έχοντας και την κυριότητα της έκτασης αλλά και τις χρήσεις γης, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά στα επόμενα βήματα, που είναι η κατάρτιση της απαραίτητης μελέτης και στη συνέχεια η υποβολή της στο ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την εξέλιξη αυτή, δήλωσε:


«Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση μιας σημαντικής δέσμευσης που ως Διοίκηση αναλάβαμε απέναντι στους κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης, να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για να καλύψουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της συγκεκριμένης γειτονιάς της πόλης μας. Και στην περίπτωση αυτή είχαμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, αλλά τα καταφέραμε, γιατί δουλέψαμε μεθοδικά και διεκδικήσαμε μαζί με τους κατοίκους και τους μαθητές αυτό που δικαιούμαστε, το δικαίωμα ιδιοκτησίας και χρήσης μιας δημόσιας έκτασης που παρέμενε μέχρι πρότινος αναξιοποίητη από το Κράτος. Με τον τρόπο αυτό στείλαμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως η σημερινή Διοίκηση μπορεί να είναι και διεκδικητική και αποτελεσματική, προς όφελος των κατοίκων της πόλης. Αλλά και το μήνυμα πως δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές των ξένων δανειστών  για να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μας. Ότι η πολυπόθητη αξιοποίηση μπορεί να γίνει και χωρίς ξεπούλημα, αλλά με σχέδιο και κριτήριο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το μήνυμα πως δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για το μέλλον , παρά η επένδυση στη γνώση και τη μόρφωση των παιδιών μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο