Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο εθελοντικό πότισμα στην Πεντέλη, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του ΣΠΑΠ, κ.Γ.Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


Παρουσία του Προέδρου του ΣΠΑΠ και Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γ. Πατούλη και δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Εθελοντικό πότισμα του Πεντελικού όρους για την περίοδο 2012.


Στην δράση η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να κρατηθούν ζωντανά τα δεκάδες χιλιάδες δεντρύλλια που είχαν φυτευτεί τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν υδροφόρες του ΣΠΑΠ καθώς και από τους Δήμους-μέλη: Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Διόνυσο, Ραφήνα και Παλλήνη.


ʼμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής και του εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κου Γ. Φουντά η οποία απέστειλε υδροφόρα.


Στη δράση παρευρέθησαν εκτός από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του ΣΠΑΠ κο Πατούλη, οι δήμαρχοι Βριλησσίων κος Ιωαννίδης και Κηφισιάς κος Χιωτάκης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Χαλανδρίου κος Ανδριανάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος Αμαρουσίου κος Κόκκαλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κατσιγιάννης.


Εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ και των Δήμων- μελών καθώς και εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρόλη την υψηλή θερμοκρασία. Στη δράση παρευρέθησαν ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή (Δ’ ΚΟΣΕ) , η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ), ο Όμιλος Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού Συμπολιτεία και το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου.


Σημαντική ήταν η συνδρομή για πρώτη φορά δεκάδων Αμερικανών μαθητών από την Ν. Υόρκη και το Κονέκτικατ οι οποίοι με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στην Ελλάδα μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ‘People to People’, έδωσαν το παρόν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην περιβαλλοντική δράση.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον χορηγό επικοινωνίας ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο του κο Κεραμιτζόγλου. Οι δράσεις των εθελοντικών ποτισμάτων, σε συνεργασία πάντα με τον ΣΚΑΙ συνεχίζονται την Κυριακή 5 Αυγούστου και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο