Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας στους κατοίκους της ακριτικής Καρπάθου

Print Friendly, PDF & Email 


download _.jpg file 192 KB


Η ομάδα εθελοντών του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου, ο χειρουργός Ορθοπαιδικός και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Παρτσινέβελος και οι κ.κ.
Κ. Σεβαστή και Κ. Γιακουμακάτου με τον Δήμαρχο της Καρπάθου κ. Μιχάλη Ιωαννίδη κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος «μέτρηση οστικής πυκνότητας» στους κατοίκους του νησιού.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας στους κατοίκους της ακριτικής Καρπάθου, στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης, από τον Δήμο Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπάθου.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντικά ο χειρουργός Ορθοπαιδικός ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Παρτσινέβελος και οι εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο  Κων/να Γιακουμακάτου και Καίτη Σεβαστή.


Η ανταπόκριση των κατοίκων της Καρπάθου για μέτρηση της οστικής πυκνότητας ήταν μεγάλη, καθώς το νησί δεν διαθέτει ορθοπαιδικό γιατρό.
Συνολικά εξετάστηκαν 250 άτομα, στα οποία έγινε έλεγχος της οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας και ιατρική εξέταση. 


«Η πρόληψη της νόσου, που δίκαια χαρακτηρίζεται ως «σιωπηλή επιδημία» καθόσον για μεγάλο διάστημα διαδράμει ασυμπτωματικά, είναι ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας, που λόγω έλλειψης ιατροτεχνικού εξοπλισμού η διάγνωση τίθεται συνήθως όταν συμβεί κάποιο κάταγμα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής  Κοινωνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνος τους Δημοτικού Πολυϊατρείου, Αντώνης Παρτσινέβελος.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις και σε άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας μας, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να έχουν την ευκαιρία να εξετασθούν και να ενημερωθούν για τη σημασία της πρόληψης στη διατήρηση της υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Μετάβαση στο περιεχόμενο