Η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


 

Ευχαριστήρια επιστολή προς στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, απέστειλε το Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών.


Η ΠΕΚΑ ευχαριστεί τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία βρίσκεται δίπλα στους κεραμιστές και στηρίζει την τέχνη της Κεραμικής, με την οποία είναι αλληλένδετο το Μαρούσι.


Στην επιστολή της η ΠΕΚΑ τονίζει την αμέριστη συμπαράσταση και προβολή που έχει από τη στιγμή που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που γίνεται κάθε χρόνο, ενώ εξάρει την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για την επιτυχημένη διοργάνωση του Πολιτιστικού τριημέρου για την Κεραμική και την Οικολογία, που έγινε 19-21 Σεπτεμβρίου στο Μαρούσι.


Η επιστολή της ΠΕΚΑ έχει ως εξής:


«Τόσο η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, όσο  και ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου έχουν μάθει να αποδίδουν τα του τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, είτε είναι αρνητικά είτε είναι θετικά και σε αυτή την επιστολή έχουμε μόνο θετικά να πούμε.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, διότι τους τελευταίους 18 μήνες έχει πάρει πρωτοβουλίες και αποφάσεις, για να βγάλει την τέχνη μας από τον λήθαργο  του παρελθόντος.


Πρώτον, η πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου  ήταν το πρώτο Πολιτιστικό Τριήμερο για την Κεραμική και την Οικολογία, που έγινε στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι από 19 έως  21 Σεπτεμβρίου 2008, το οποίο στο μέλλον είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσει με τη φήμη του, τα στενά όρια του Δήμου Αμαρουσίου, μέσα από την ουσιαστική συμβολή του τόσο την τέχνη μας όσο και στο περιβάλλον.


Δεύτερον, στα σοβαρά και επείγοντα θέματα που του τέθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση από το Διοικητικό Συμβούλιο  του  Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου, μετά από συναντήσεις που είχαμε με τον ίδιο είμαστε βέβαιοι, ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις .


Τρίτον οι Πανελλήνιες Εκθέσεις, η 45η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που έγινε τον Οκτώβριο 2006, η 46η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2007 και  η 47η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που ανοίγει τις πύλες της στις 19 Νοέμβριου 2008, έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου  και την προβολή που αναλογεί, στο πιο παραδοσιακό προϊόν πολιτιστικού περιεχομένου που μπορεί να εξάγει  το Μαρούσι .

Και τέταρτον στο μεγαλύτερο αίτημα του κλάδου μας (κεραμικό πάρκο), δρομολογούνται συναντήσεις, που μας δίνουν την δυνατότητα να αισιοδοξούμε ότι τελικά θα καταφέρουμε το όραμα μας να κάνουμε πραγματικότητα. Για αυτούς τους λόγους σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο