Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Πολυιατρείο και φέτος ο αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών σε δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στους εμβολιασμούς των παιδιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.Ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλος, με τη διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου Στρ. Τίνγκου, την παιδίατρο Ε. Μελιάδου, την επισκέπτρια Υγείας Ευ. Παπαγιάννη, και την υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή.Από τη διαδικασία του εμβολισμού στο ιατρείο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ουρσουλίνες» με την παιδίατρο Α. Φλώκου, την επισκέπτρια Υγείας Α. Βλάσση, και την υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή.Από τη διαδικασία του εμβολισμού στο ιατρείο των Εκπαιδευτηρίων «Δούκα». Στο πλάνο η παιδίατρος Κ. Καρακοντινού, η επισκέπτρια Υγείας Α. Βλάσση, και η υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Κ. Σεβαστή.


 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού στους μαθητές της Α’ και Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου, δημόσιων και ιδιωτικών, που πραγματοποίησε και φέτος το Δημοτικό Πολυιατρείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.


Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος που τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), οι εθελοντές παιδίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου πραγματοποίησαν 1.165 εμβολιασμούς, 637 εμβόλια Δερμοαντίδρασης Μantoux και 528 εμβόλια αντιφυματικά BCG.


Στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελόντριες παιδίατροι Ελένη Μελιάδου, Αναστασία Φλώκου, Κατερίνα Καρακοντινού, όπως, επίσης, οι επισκέπτριες Υγείας από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού Ευαγγελία Παπαγιάννη, και Αγγελική Βλάσση. Το συντονισμό της δράσης είχε η υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.


Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στα 15 δημόσια Δημοτικά Σχολεία καθώς και στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου «Ελληνική Παιδεία», «Εκπαιδευτήρια Δούκα» και την ελληνογαλλική σχολή «Ουρσουλίνες».


Τα εμβόλια παραχώρησε στο Δήμο Αμαρουσίου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης και του φετινού εμβολιαστικού προγράμματος, δήλωσε: «Όπως πράττουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος προχωρήσαμε στο πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού και δερμοαντίδρασης Mantoux σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, με στόχο την προστασία της Υγείας των παιδιών μας. Η πρόληψη είναι το Α και το Ω για την Υγεία των μαθητών για αυτό έχοντας αυτό ως αρχή έχουμε αναπτύξει συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και ολοκληρώσαμε πρόσφατα προληπτικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Υγείας των Μαθητών με στόχο κάθε μαθητής να φέρει στο εξής τη δική του Κάρτα Υγείας ως πολύτιμο σύμβουλο για τη μετέπειτα ζωή του».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο