Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα για τα δικαιώματα των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας να ανοίξετε μια πόρτα στην κοινωνία  

Η πρόληψη και εξάλειψη της έλλειψης σεβασμού των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα: «Τα δικαιώματα των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο».

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επιβράβευσε την προσπάθεια του Ελληνικού Δικτύου για το Σεβασμό στη Γέννα (ENCA Hellas), που αφορά στην   ενημέρωση των γυναικών για τα δικαιώματά τους, εκφράζοντας τη στήριξή του.

«Είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας και προφανώς τα αποτελέσματα της σημαντικής αυτής ημερίδας θα τα μεταλαμπαδεύουμε και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας μας, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά.»

«Σε αυτή τη διαδικασία ενημέρωσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια που κάνετε να ανοίξετε μια πόρτα στην κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Στην ημερίδα μίλησε η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ENCA Ms Beverley Lawrence Beech, ακτιβίστρια, συγγραφέας, επίτιμη πρόεδρος του AIMS με θέμα: «50 χρόνια στην Αγγλία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο τοκετό».

Θέματα σχετικά με το αντικείμενο της ημερίδας ανέπτυξαν επίσης: Η εκπρόσωπος του ENCA Hellas, ακριβίστρια, βοηθός μητρότητας κα Μαρία Ανδρεουλάκη, η στατιστικός, βασική συντονίστρια του ENCA Hellas κα Νατάσα Μαυρομουστάκη, η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διαχειρίστρια Αττικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας κα Κασσιανή Μιχοπούλου, η συγγραφέας, δημοσιογράφος κα Στέλλα Κάσδαγλη και η αρχιτέκτων, διδάκτωρ ΑΠΘ. Κα Μυρτώ Χρονάκη.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη.  

 

Σχετικά αρχείαΜε επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα για τα δικαιώματα των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο