Με ενότητα Δήμων κι εργαζομένων στους ΟΤΑ θα πάμε τις τοπικές μας κοινωνίες μπροστά

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δημου Αμαρουσιου, η Διοίκηση του Δημου επισημαίνει τα εξής:

Πρώτον, η Διοίκηση του Γ. Πατούλη είναι αυτή που εξασφάλισε μόνιμη δουλειά και σταθερό εισόδημα σε εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, που τα προηγούμενα χρόνια εργάζονταν σε καθεστώς ανασφάλειας κι εργασιακής ομηρείας. Όσο κι αν θέλουν αυτό να το ξεχνούν κάποιοι συνδικαλιστές, δεν το ξεχνούν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Δεύτερον, η Διοίκηση της ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης είναι αυτοί που ανέδειξαν τους νομικούς ακροβατισμούς της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στο ζήτημα των συμβασιούχων. Η θέση που εκφράσαμε ήταν ξεκάθαρη, κι ας κάνουν ότι δεν την αντιλαμβάνονται κάποιοι συνδικαλιστές. Θέλουμε μόνιμο προσωπικό στους Δήμους μας, για να καλύπτουμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Δεν θέλουμε προσωπικό που μας επιβάλλει να προσλάβουμε η κάθε κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει τις πελατειακές της σκοπιμότητες. Δεν θέλουμε οι συμβασιούχοι να γίνονται πιόνια της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας. Θέλουμε για τις υποθέσεις των Δήμων μας, να αποφασίζουμε εμείς, κι όχι άλλοι.

Τέλος, οι συνδικαλιστές του Σωματείου του Δήμου με τη στάση τους αυτή εξυπηρετούν καθαρά τα κομματικά τους συμφέροντα. Είναι κομματικά στρατευμένοι και δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Η δίκη μας η θέση είναι ξεκάθαρη:
Mόνο με την ενότητα Δήμων κι εργαζομένων θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, που οδηγεί Αυτοδιοίκηση κι εργαζόμενους στο χείλος της καταστροφής.

Ενωμένοι θα ανατρέψουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης να κρατικοποιήσει τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ,εφαρμόζοντας στην Ελλάδα πρακτικές Βορείου Κορέας.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για όλους μας. Ο κομματισμός δεν οδηγεί πουθενά, μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Με ενότητα, συστράτευση και υπευθυνότητα θα προχωρήσουμε μπροστά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο