Με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολιτιστικούς χώρους, η ομάδα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική περίοδο 2010 -2011

Print Friendly, PDF & EmailΗ ομάδα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με τη δασκάλα τους Μαλβίνα Γραφάκου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας Μ. Ρωμανό, κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Γ. Γουναροπούλου του Δήμου Ζωγράφου.
|download file .jpg 120 Kb|


Σειρά επισκέψεων και ξεναγήσεων σε πολιτιστικούς χώρους πραγματοποίησε η ομάδα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, μετά την επιτυχημένη έκθεσή της, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου, με τη λήξη της περιόδου 2010 – 2011.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη του Δήμου Κηφισιάς, στην οποία εκτίθενται έργα πολύ σημαντικών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, την Ολυμπιακή  Δημοτική Πινακοθήκη και το Μουσείο Τσαρούχη στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και το Μουσείο Γ. Γουναροπούλου του Δήμου Ζωγράφου, στο οποίο ξεναγήθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας κ. Μιχαήλ Ρωμανό.

Την ομάδα Εφαρμοσμένων Τεχνών συνόδευσαν η δασκάλα τους κα Μαλβίνα Γραφάκου και η κα Ελένη Γραφάκου, καθηγήτρια εικαστικών στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στο Κολέγιο Αθηνών και συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Η κα. Ελένη Γραφάκου παρουσίασε τα έργα της στο φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας και είναι υποψήφια για τα «Βραβεία Εικαστικών Τεχνών 2011», καθώς επίσης και στην ομαδική έκθεση «Σπίτι» από το ΚΕΘΕΑ στο Γκάζι.

Η ευχάριστη και πολύτιμη εμπειρία από την ξενάγηση στους πολιτιστικούς χώρους, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της ομάδας Εφαρμοσμένων Τεχνών σε μία γιορτινή βραδιά σε κεντρική πλατεία της πόλης του Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο