Με επάρκεια αντιμετώπισε ο Δήμος Αμαρουσίου την επέλαση του χιονιά

Print Friendly, PDF & Email

Διατέθηκαν 110 τόνοι αλατιού για τη διάνοιξη κεντρικών αρτηριών της πόλης και κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και νοικοκυριά.
Μ΄ επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Ζήκο και τον υπεύθυνο του Φορέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου αντιμετώπισαν  άμεσα και αποτελεσματικά την επέλαση του χιονιά.


download _.jpg file 208 KBO Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Ζήκο, τον υπεύθυνο της Γραμμής Δημότη κ. Αλέκο Κόκκαλη και τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο συντονισμού της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.


download _.jpg file 209 KBdownload _.jpg file 52 KB


Με απόλυτη επιτυχία και επάρκεια αντιμετώπισε ο Δήμος Αμαρουσίου την επέλαση του χιονιά.
Η κακοκαιρία και οι συνέπειές της αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλων των υπαλλήλων των εξωτερικών συνεργείων Καθαριότητας και Πρασίνου, του Φορέα Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, του Ειδικού Σώματος αλλά και του πληρώματος του Ασθενοφόρου του Δήμου Αμαρουσίου.

«Επί ποδός πολέμου» τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, μ΄ επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γεώργιο Ζήκο και τον υπεύθυνο του Φορέα Πολιτικής Προστασίας κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, από το βράδυ του Σαββάτου έως σήμερα τα ξημερώματα καθάριζαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έριχναν αλάτι με αποτέλεσμα οι κύριοι οδικοί άξονες του Αμαρουσίου να παραμείνουν ανοιχτοί και προσπελάσιμοι.

Για το σκοπό αυτό αλλά και για την κάλυψη των αναγκών νοικοκυριών, δημοσίων υπηρεσιών και νοσοκομείων της πόλης, ο Δήμος διέθεσε περίπου 110 τόνους αλάτι, που φρόντισε να προμηθευτεί εγκαίρως.

Ειδικότερα για τις ανάγκες των κατοίκων ο Δήμος διέθεσε από 15 κιλά αλάτι σε 300 νοικοκυριά που είχαν άμεση ανάγκη.
Επίσης ανταποκρίθηκε άμεσα στις κλήσεις 340 περίπου πολιτών για βοήθεια από τις συνέπειες του χιονιά (απεγκλωβισμοί, σπασμένα από το χιόνι κλαδιά δέντρων, κλπ.).

Παράλληλα σε πλήρη επιφυλακή βρισκόταν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων το ασθενοφόρο του Δήμου και το Ειδικό Σώμα.

Από το πρωί της Κυριακής έως σήμερα το μεσημέρι το Ασθενοφόρο του Δήμου δέχθηκε 16 κλήσεις για τη μεταφορά ασθενών που είχαν ανάγκη αιμοκάθαρσης ενώ 13 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με οχήματα του Ειδικού Σώματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο