Κοινές δράσεις Δήμου Αμαρουσίου – ΗΣΑΠ

Print Friendly, PDF & Email


Ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Μπάρλας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΗΣΑΠ κ. Ν. Παπαθανάσης και ο Διεθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών

download _.jpg file 75 KB

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ανάμεσα στο Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Πατούλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΗΣΑΠ Ν. Παπαθανάση.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Μ. Μαραγκάκης, ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου  Μ. Μπάρλας και ο τεχνικός σύμβουλος του ΗΣΑΠ Ν. Ρίζος, ήταν η δρομολόγηση μιας σειράς κοινών δράσεων και ενεργειών, που έχουν σαν στόχο την αναβάθμιση της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.


Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκαν:


 • Να φυτευτούν δέντρα στο σταθμό της Νερατζιώτισσας, κατά μήκος του δρόμου που διέρχεται το σταθμό του ΗΣΑΠ. Αυτή θα είναι μια κοινή δράση των δύο πλευρών, που στόχο έχει αφενός την αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος της πόλης  κι αφετέρου την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε ζητήματα πρασίνου και περιβάλλοντος.
 • Να ξεκινήσει στις επόμενες μέρες από πλευράς ΗΣΑΠ το έργο της κάλυψης με σχάρα της εξωτερικής αποχετευτικής τάφρου των ομβρίων υδάτων, που βρίσκεται στην οδό Βας. Όλγας ( στο τμήμα από Αριστοτέλους έως Γ. Σουρή). Το έργο αυτό αποτελεί χρόνιο αίτημα του Δήμου.
 • Να μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας από το Δήμο ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο κέντρο του Αμαρουσίου, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από τον ΗΣΑΠ. Στο αίτημα αυτό ήταν καταρχήν θετική η στάση της διοίκησης του ΗΣΑΠ.
 • Να επαναλειτουργήσουν ως το τέλος Μαρτίου οι δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στην πλατεία Γαρδέλη.

 • Επίσης στη συνάντηση έγινε ενημέρωση του Δημάρχου για τα σχέδια της διοίκησης του Η.Σ.Α.Π. να κατασκευαστεί σε έκταση ιδιοκτησίας της , κάτω από τον υφιστάμενο σταθμό, συνολικής έκτασης 1200 τ.μ., υπόγειος χώρος στάθμευσης.

  Η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης πρόκειται να γίνει σε συνδυασμό με την κατασκευή του τερματικού σταθμού της νέας γραμμής του Μετρό στο κέντρο του Αμαρουσίου. Προβλέπεται να είναι χωρητικότητας 180 αυτοκινήτων, σε τέσσερα επίπεδα, ενώ στην επιφάνεια του θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου. Πριν ξεκινήσει το έργο αυτό, που θα γίνει με την μέθοδο των ΣΔΙΤ, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια κοινή δράση του Δήμου με τον ΗΣΑΠ και θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών.

  Αυτό άλλωστε αποτελεί απαίτηση και της Δημοτικής Αρχής της πόλης, αφού για ένα τόσο μεγάλο έργο είναι αναγκαία και η συναίνεση του Δήμου.

  Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

  «Τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών όσο και με τη  διοίκηση του ΗΣΑΠ έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία, που υπηρετεί το συμφέρον της πόλης. Διεκδικούμε παρεμβάσεις που έχουν σαν στόχο την συνολική αναβάθμιση της πόλης και την κατασκευή έργων που τα ακούγαμε χρόνια, αλλά επιτέλους τώρα βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης τους. Η κατασκευή της νέας γραμμής του Μετρό και η σύνδεση της με τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο κέντρο του Αμαρουσίου αλλά και η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην ίδια περιοχή, είναι έργα πνοής για το Κέντρο.»

  Μετάβαση στο περιεχόμενο