Με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διαφορετικό τμήμα της οδού Μεσογείων, συνεχίζονται οι εργασίες για την περαίωση του έργου ολοκληρωμένης ανάπλασης του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών στην περιοχή Νέο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και Κυπρίων Αγωνιστών, λόγω της Β΄ Φάσης υλοποίησης του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 14 – ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ».

Για την Β΄ Φάση εργασιών που αφορά στο τμήμα της οδού Μεσογείων από την οδό Μακρυγιάννη (συμπεριλαμβανομένου του κόμβου), έως την οδό Κυπρίων Αγωνιστών, χωρίς να περιλαμβάνεται ο κόμβος Μεσογείων – Κυπρίων Αγωνιστών, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ορίζονται ως εξής:

  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην άνοδο (προς Λ. Κηφισίας) της οδού Μεσογείων θα στρίβουν δεξιά στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών και θα βγαίνουν στην οδό Μεσογείων μέσω της οδού Ειρήνης. Εναλλακτικά, δύνανται να στρίβουν αριστερά στην οδό Σωρού, κατόπιν δεξιά στην οδό Τσικλητήρα και εν συνεχεία μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, να βγαίνουν στην οδό Μεσογείων.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην κάθοδο της οδού Μεσογείων, θα στρίβουν δεξιά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, αριστερά στην οδό Τσικλητήρα και μέσω της οδού Σωρού θα εισέρχονται και πάλι στην οδό Μεσογείων, ή εναλλακτικά μέσω της οδού Ειρήνης και Κυπρίων Αγωνιστών θα υπάρχει η δυνατότητα να βγουν και πάλι στην οδό Μεσογείων.

 

Κατά τη διάρκεια της Β΄Φάσης – περαίωσης των εργασιών, προβλέπονται τροποποιήσεις των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, με προγραμματισμό μη διέλευσης των λεωφορείων των γραμμών 030 (ΗΣΑΠ-ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ) και 040 (ΗΣΑΠ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ), από τις ακόλουθες στάσεις:

  • ΕΙΡΗΝΗΣ επί οδού Μεσογείων προς Σισμανόγλειο και προς ΗΣΑΠ- 030
  • ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ επί οδού Μεσογείων προς Σισμανόγλειο-030 και ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ επί οδού Μακρυγιάννη προς ΗΣΑΠ-030 και 040
  • ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ επί οδού Αναξαγόρα προς Σισμανόγλειο – 030 και ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ επί οδού Αναξαγόρα προς ΗΣΑΠ – 040
  • 16Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ επί οδού Μακρυγιάννη προς ΗΣΑΠ-030 και 040
  • ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ επί οδού Μεσογείων προς ΗΣΑΠ– 040

 

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΥΠΕΝ) μέσω του προγράμματος «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου»- πυλώνας 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από ιδίους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Περιλαμβάνει την καθολική ανάπλαση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, με αποκατάσταση τόσο των πεζοδρομίων όσο και του οδοστρώματος, σε συνδυασμό με ένα σύστημα ορθολογικής διαχείρισης ομβρίων υδάτων, το οποίο περιλαμβάνει έργα αποστράγγισης και μεταφοράς ομβρίων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο