Κανένα πάρκινγκ δεν πρόκειται να κατασκευαστεί στην πλατεία Γαρδέλη. Τα ψέματα δεν υπηρετούν το συμφέρον της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας ‘ΑΜΑΡΥΣΙΑ’ της 7ης Νοεμβρίου 2009 , δημοσιεύθηκε επιστολή δημοτών , οι οποίο αντιτίθενται στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Γαρδέλη, η οποία είχε αποσταλλεί τον Ιούλιο (!!!) που μας πέρασε. Η έκπληξη μας οφείλεται σε δύο λόγους.


Ο πρώτος και σημαντικός, είναι πως η σημερινή Διοίκηση έχει από το Μάρτιο του 2009 και μετά επανειλλημένα ξεκαθαρίσει, πως δεν σκοπεύει να κατασκευάσει χώρο στάθμευσης στη συγκεκριμένη πλατεία. Αυτό είναι τελεσίδικο και αδιαμφισβήτητο. Έχει δεσμευθεί δημόσια ο Δήμαρχος τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Δεν μπορούμε λοιπόν να αντιληφθούμε ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της δημοσίευσης, όταν η εφημερίδα σας γνωρίζει τη θέση μας.


Ο δεύτερος λόγος, έχει να κάνει με το χρόνο δημοσίευσης της επιστολής, 4 μήνες μετά την αποστολή της (όπως αναφέρεται η ημερομηνία αυτή στο δημοσίευμα).  Μεγάλο χρονικό διάστημα και για ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζετε ότι δεν υφίσταται.


Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι μας ενδιαφέρει να ενημερώσουμε πάνω από όλα έγκριτα και έγκαιρα τους συμπολίτες μας, ξεκαθαρίζουμε ότι :


• Δεν πρόκειται να κατασκευαστεί πάρκινγκ στην Πλατεία Γαρδέλη, κι αυτό γιατί η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν πείστηκε από τους μελετητές πως είναι εφικτή η διάσωση όλων των δέντρων που υπάρχουν σήμερα .
• Με δεδομένο ότι το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο είναι τεράστιο, εργαζόμαστε συστηματικά για να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι. Τέτοιος χώρος θεωρούμε πως είναι το οικόπεδο επί της Βασ. Σοφίας και Κηφισίας , για το οποίο είχαμε πριν λίγες εβδομάδες μια θετική δικαστική εξέλιξη όσον αφορά την ιδιοκτησία του και τις δυνατότητες μας να κατασκευάσουμε εκεί πάρκινγκ.
• Παράλληλα αξιοποιούμε κονδύλια του ΘΗΣΕΑ και αναζητούμε με μελέτες που θα γίνουν με ΣΔΙΤ, κι άλλους επιπλέον χώρους, κατάλληλους για την κατασκευή πάρκινγκ.
• Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως όσοι εξακολουθούν να καλλιεργούν με ψευδούς περιεχομένου ανακοινώσεις το σενάριο της δήθεν κατασκευής πάρκινγκ στην πλατεία Γαρδέλη, δεν υπηρετούν ούτε την αλήθεια, αλλά ούτε και το συμφέρον της πόλης.
• Θα θέλαμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι όλες μας οι ενέργειες γίνονται μετά από συνεννόηση με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, μέσα από διαρκή διάλογο με τους κατοίκους του Κέντρου, τους φορείς και τους συλλόγους, την Επιτροπή Κέντρου και τον Εμπορικό Σύλλογο.  Κάτι που αποδείχθηκε πρόσφατα και με την ολοκλήρωση των έργων επί της 28ης Οκτωβρίου.
• Πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε το πράσινο, κι όχι να το μειώσουμε. Και ταυτόχρονα να βρούμε τους κατάλληλους χώρους στο Κέντρο, προκειμένου να κατασκευαστούν σε αυτούς υπόγεια πάρκινγκ, έτσι ώστε να ανακουφιστεί η περιοχή από το πρόβλημα της στάθμευσης.


Αυτό άλλωστε αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση, αλλά και απαίτηση τόσο των κατοίκων, όσο και των εμπόρων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο