Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τοv Δήμο Αμαρουσίου και τη Δημοτική του Αρχή-Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ας μην ψάχνει άλλοθι, για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία έργου προς την πόλη του

Print Friendly, PDF & Email

Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου έχω επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ενότητας της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

Μόνον η ενότητα όλων των Δήμων και οι διαδημοτικές συνεργασίες θα μας επιτρέψουν  να αναβαθμίσουμε τη θέση μας και να διεκδικήσουμε νέους ρόλους και αρμοδιότητες, ενόψει μάλιστα της Μεταρρύθμισης στο μοντέλο οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς στην αντίληψη αυτή, παραφωνία αποτελεί ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης , ο οποίος εξέδωσε χθες μια συκοφαντική ανακοίνωση σε βάρος του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία με αγγίζει και ως πρόσωπο.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης ισχυρίστηκε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο Δήμος του προτεκτοράτο του Δήμου Αμαρουσίου.

Η δήλωση του αυτή με προσβάλλει. Ως Δήμαρχο αλλά και ως πρόσωπο.

  • Προσβάλλει τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία ποτέ δεν λειτουργεί με τη λογική να αντιλαμβάνεται ως προτεκτοράτα άλλους Δήμους. Ο Δήμος Αμαρουσίου πιστεύει στις διαδημοτικές συνεργασίες που στηρίζονται στην ειλικρίνεια και το αμοιβαίο όφελος. Με αυτή τη λογική λειτουργεί ως Δήμος σε διαδημοτικά δίκτυα που συμμετέχει όπως το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, ο ΣΠΑΠ, κλπ.
  • Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ξεχνά ότι για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου συμβάλει οικονομικά στη συντήρηση και λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης. Για τη φιλοξενία των αθλητικών συλλόγων της πόλης πέραν της οικονομικής μας συνδρομής, έχουμε επανειλημμένα εκφράσει δημόσια και τις ευχαριστίες μας προς όλες τις δημοτικές Αρχές του γειτονικού μας Δήμου. Δεν αντιλαμβάνομαι ξαφνικά με ποια λογική ο σημερινός Δήμαρχος αντιλαμβάνεται αυτή τη  μακροχρόνια σχέση συνεργασίας ως σχέση «προτεκτοράτου». Τι είδους σκοπιμότητες  εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης του;
  • Θυμίζω στον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης ότι πολλά χρόνια πριν γίνει Δήμαρχος κι αμέσως μετά το διάστημα που τον απέπεμψαν από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, ότι ήταν αυτός που αναζήτησε στον Δήμο Αμαρουσίου επαγγελματική διέξοδο, την οποία του προσέφερα προσωπικά. Τότε που ζητούσε εργασία από το Μαρούσι, δεν είχε την περηφάνια που εκφράζει σήμερα;
  • Ξεχνά ο κ. Μαυρίδης, ότι αρκετούς μήνες πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πως ξημεροβραδιάζονταν στο γραφείο μου στον Δήμο Αμαρουσίου, ζητώντας τη βοήθεια τη δική μου καθώς και συνεργατών μου, προκειμένου να μπορέσει να εκλεγεί Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης; Αυτός δεν ήταν που παρακάλαγε για να δεχθεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό του η σύζυγος μου και πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη; Τότε ο κ. Μαυρίδης έκανε τα πάντα για να εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά σήμερα χαρακτηρίζει τη σχέση με το Μαρούσι ως σχέση προτεκτοράτου; Λίγη τσίπα δεν έχει;
  • Ξεχνά, επίσης, εύκολα ο κ. Μαυρίδης, ότι ζητούσε βοήθεια από το Μαρούσι και την Κ.Ε.Δ.Ε, όταν δέχονταν τους εκβιασμούς όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε  σε συνέντευξή του, από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής. Σήμερα, όμως, έχει ξεχάσει τις απειλές αυτές και με 500 χιλιάρικα έχει μετατρέψει τον Δήμο του σε προτεκτοράτο της Περιφέρειας. Δικαίωμά του είναι «να κατεβάζει τα παντελόνια» στην Περιφέρεια, δικά του είναι άλλωστε. Αλλά δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει το Μαρούσι κι εμένα προσωπικά.

Ο σοφός λαός λέει ότι ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.

Ο κ. Μαυρίδης, είναι όχι μόνον αχάριστος, αλλά και κακός Δήμαρχος. Ας μην αναζητά άλλοθι στο Μαρούσι, για τη δική του ανεπάρκεια.

Έχω το δικαίωμα αλλά και τη δυνατότητα όχι ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά ως κάτοικος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, να τον αξιολογήσω δημόσια για το ανύπαρκτο έργο του.

Το προάστιο που ζω πάνω από 30 χρόνια και οι κάτοικοι του με έχουν επανειλημμένα τιμήσει με την ψήφο τους, εκλέγοντας με κατά το παρελθόν πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο, αξίζει μια καλύτερη δημοτική Αρχή.

Γιώργος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο