Η πρόληψη και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των μαθητών κυρίαρχο μέλημα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παραλαμβάνει από την εκπρόσωπο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, υπεύθυνη Επικοινωνίας Κ. Σκουτέλα  τα κυτία πρώτων βοηθειών που θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων της πόλης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ν. Αλεπού, του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτη και του Δημοτικού Συμβούλου Δ. Σμυρνή.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παραδίδει στους  εκπροσώπους των σχολικών μονάδων και στους μαθητές που παραβρίσκονται στην τελετή τα κυτία πρώτων βοηθειών, ευγενική χορηγία του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Σκουτέλα, την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Μ. Καραμήτρου  και προσωπικό του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.Αναμνηστική φωτογραφία από την παράδοση και παραλαβή των 65 κυτίων  πρώτων βοηθειών που θα διατεθούν στα σχολεία της πόλης.


 


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α.Γ. Πατούλη εξοπλίζονται με κυτία πρώτων βοηθειών όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης, ευγενική προσφορά του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ


Εξήντα πέντε (65) κυτία πρώτων βοηθειών με υγειονομικό υλικό και φάρμακα βασικά / μη συνταγογραφούμενα που θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων της πόλης παρέλαβε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ευγενική προσφορά του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.    


Λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανέλαβε πρωτοβουλία για την φαρμακευτική υποστήριξη των σχολείων του Δήμου (νηπιαγωγεία, δημοτικά γυμνάσια, λύκεια ειδικά σχολεία), στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου.    


Στην τελετή οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κα Κατερίνα Σκουτέλα υπεύθυνη Επικοινωνίας και η  κα Μαριλένα Καραμήτρου υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου παρέδωσαν συνοδεία ασθενοφόρων τα 65 κυτία πρώτων βοηθειών στο Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Σπύρου Σταθούλη, Νικόλα Αλεπού, του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρη Καρλαύτη, του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Σμυρνή, εκπαιδευτικών, μαθητών και εκπροσώπων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την ευχαρίστησή του προς το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ για την ευγενική προσφορά και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών σε μικροατυχήματα και έκτακτα περιστατικά υγείας υπογράμμισε:
« Η παροχή υπηρεσιών πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη νέα γενιά της πόλης μας, καθώς και η δημιουργία συνθηκών ασφαλούς παραμονής στις σχολικές μονάδες αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας.
Η κάλυψη των σχολικών μονάδων με υγειονομικό υλικό και φάρμακα εγκαινιάζει μία σειρά από δράσεις πρόληψης της υγείας για τη μαθητική κοινότητα. Τις επόμενες ημέρες μία ακόμη πρωτοβουλία μας που αφορά στην πραγματοποίηση μαθημάτων πρώτων βοηθειών  από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους διασώστες θα ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλα τα σχολεία.
Ευχαριστούμε θερμά το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ για την ευαισθησία με την οποία συνδράμει την προσπάθεια μας. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, ενώνουμε τις δυνάμεις με κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα προς όφελος των παιδιών μας.»                                             


Η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Κατερίνα Σκουτέλα σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, τόνισε: 
« Δεν θα  μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε με ευαισθησία στο αίτημα του Δήμου για να διασφαλίσουμε και με τη δική μας φροντίδα την καθημερινότητα των παιδιών στα σχολεία τους. Σε αυτό το δύσκολο «ταξίδι» που ξεκινούν οι μαθητές το πιο πολύτιμό εφόδιο είναι η υγεία τους την οποία οφείλουμε να διαφυλάττουμε με κάθε μέσο. Η πρόληψη άλλωστε είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία. Για το λόγο αυτό το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ θέτει άλλη μια φορά ψηλά τον πήχη της υγείας και εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές.»


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο