Κορυφώθηκε η εκστρατεία του Δήμου Αμαρουσίου για τη συλλογή σχολικών ειδών, παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στην κοινή δράση με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Print Friendly, PDF & Email

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο σημείο συγκέντρωσης σχολικών ειδών του Δήμου Αμαρουσίου και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών μαθητών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενισχύοντας την προσπάθεια της συγκέντρωσης σχολικών ειδών. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, τους Αντιδημάρχους Αντώνη Παρτσινέβελο, και Βασίλη Κόκκαλη, το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Σμυρνή, προσωπικό από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου και από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».Τσάντες, τετράδια και κάθε λογής γραφική ύλη, όλα σε άριστη κατάσταση, συγκεντρώθηκαν στο περίπτερο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 


Με εντυπωσιακή προσέλευση γονέων και παιδιών στο σταθμό Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου, παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τις ανάγκες των μαθητών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου από κοινού με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η σημερινή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αμαρουσίου με σειρά από παράλληλες δράσεις συγκέντρωσης σχολικών ειδών που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου 2012.


Δεκάδες σχολικά είδη από τσάντες, γραφική ύλη, είδη ζωγραφικής μέχρι βιβλία και σχολικά βοηθήματα, καινούρια ή ελαφρώς χρησιμοποιημένα, προσφέρθηκαν από νωρίς το πρωί από μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας για τη στήριξη των μαθητών εκείνων που θα προσέλθουν αύριο στο σχολείο χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τα αναγκαία.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο σημείο της συγκέντρωσης των σχολικών ειδών στον Η.Σ.Α.Π ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη θερμή ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας από κοινού με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μαθητές των αδύναμων οικογενειών. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν πάλι εδώ στηρίζοντας τη δράση του ΣΚΑΪ και της Eurobank για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών. Σήμερα ενισχύουμε την προσπάθειά μας με σύμμαχο «Το Χαμόγελο του παιδιού». Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό σκοπό. Μέσα από στοχευμένες δράσεις όπως αυτή, ανάλογη με τις συνεχείς πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς και ενίσχυσης των νοικοκυριών της πόλης μας και των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας που έχουμε αναλάβει, δίνουμε το στίγμα της βούλησης και των προτεραιοτήτων μας: με συνέπεια και σταθερότητα να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε συνανθρώπου μας που βρίσκεται σε ανάγκη».


Η σημερινή ενέργεια αποτέλεσε την κορύφωση των προσπαθειών του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών μαθητών που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται με επιτυχία μέσα και από την παράλληλη πρωτοβουλία «Προσφέρω». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ευρύτερης δράσης κοινωνικής προσφοράς που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο 2012 με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο The Mall Athens οι πολίτες καταθέτουν τη δική τους προσφορά προς το συνάνθρωπο σε είδη πρώτης ανάγκης, και έως τις 11 Σεπτεμβρίου και σε σχολικά είδη για τις ανάγκες των μαθητών.


Παρών, στηρίζοντας την προσπάθεια ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ήταν και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος. Από μέρους του Δήμου παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης,Νικόλας Αλεπούς και Αντώνης Παρτσινέβελος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σμυρνής, καθώς και προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Πολυιατρείου.


Η συγκέντρωση σχολικών ειδών στο Δήμο Αμαρουσίου συνεχίζεται μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στα σημεία:


• The Mall Athens, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ.
• Πολυιατρείο Δήμου Αμαρουσίου, Παλαιολόγου 9, Δευτέρα – Παρασκευή 9 π.μ. – 3 μ.μ. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο