Η «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου γνώρισε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τη Βασίλισσα του Χιονιού

Print Friendly, PDF & Email

Τα παιδιά της «Παραμυθοπαρέας» στο ταξίδι τους συντροφιά με τη «Βασίλισσα του Χιονιού» με την οδηγό τη συγγραφέα, νηπιαγωγό και χορογράφο Μ. Καββαδά.


 


Η «Παραμυθοπαρέα», η παιδική ομάδα του Δήμου Αμαρουσίου για τη φιλαναγνωσία, τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία, σταθερή στο ραντεβού της με τους μικρούς φίλους του παραμυθιού, συναντήθηκε για δεύτερη φορά από την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου. Στην αίθουσα του Κέντρου, με οδηγό τη συγγραφέα, νηπιαγωγό και χορογράφο Μαριλένα Καββαδά, τα παιδιά πραγματοποίησαν ένα χιονισμένο ταξίδι στον κόσμο του Χανς Κρίστιαν ʼντερσεν.


Συνοδοιπόροι σε ένα χιονισμένο ταξίδι στον κόσμο του μεγάλου Δανού παραμυθά τα παιδιά μοιράστηκαν την προβολή ενός πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του και ερμήνευσαν μουσικοκινητικά και χοροθεατρικά το παραμύθι η «Βασίλισσα του χιονιού» σε ένα μαγευτικό σκηνικό, αξιοποιώντας πρωτότυπο παιδαγωγικό υλικό και μοναδικά σκηνικά αντικείμενα!


Η συμμετοχή ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακή και τα 100 και πλέον παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοποριακή δράση του Δήμου Αμαρουσίου αναμένουν πλέον τη γιορτινή τους συνάντηση την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, υποστηρίζοντας δυναμικά αυτή την ξεχωριστή δράση, προανήγγειλε την επίσκεψη πολλών σημαντικών εκπροσώπων από τον κόσμο του βιβλίου (συγγραφέων, εικονογράφων κτλ.) στις επόμενες συναντήσεις της Παραμυθοπαρέας! 
Οι γονείς με παιδιά ηλικίας 4 έως 8 χρονών που επιθυμούν να γίνουν φίλοι της Παραμυθοπαρέας του Δήμου Αμαρουσίου μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210 80 56 314 – 315 (9:30 π.μ. – 3:30 μ.μ.) του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού για να δηλώσουν συμμετοχή.


Κάθε «Παραμυθοπαρέα» συναντιέται συστηματικά ένα κυριακάτικο πρωινό κάθε μήνα για να διαβάζει, να παίζει, να δημιουργεί, να γνωρίζει… και να αγαπά τον μαγεμένο κόσμο του βιβλίου και των παραμυθιών. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο