Η ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Μονόδρομος η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και η κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού. Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην ομηρεία των εργαζομένων»

Τη συμπαράσταση του στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και ακολούθως πορεία προς το υπ. Εσωτερικών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη εκπροσώπησε στο συλλαλητήριο των εργαζομένων, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ν. Χιωτάκης ο οποίος μετέφερε τη στήριξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ στον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους που είναι η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και η κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε και με τη συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έδωσαν δυναμικό παρόν εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από όλη την Ελλάδα.

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει τα εξής:

«Θα παραμείνουμε στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι να δικαιωθούν. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι επί πολλά χρόνια προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας και είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν όμηροι και έρμαιο των αδιέξοδων κυβερνητικών πολιτικών.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού. Μαζί με το προσωπικό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε οριστική λύση στο ζήτημα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο