Η Κ.Ε.Δ.Ε. διεκδικεί ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους τους Δήμους , για όλους τους Έλληνες

Print Friendly, PDF & Email

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη σε Μήλο και Κίμωλο

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα τους Δήμους Μήλου και Κιμώλου, υλοποιώντας τη δέσμευση της νέας Διοίκησης της Κ.Ε.Δ.Ε. να βρίσκεται κοντά στους Δήμους της Νησιωτικής Ελλάδας. Αφενός για να διαπιστώνει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Αφετέρου, για να διεκδικούν από κοινού λύσεις στα χρόνια προβλήματα τους.

Κατά την επίσκεψη του στα δύο νησιά, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Μήλου Γ. Δαμουλάκη και Κιμώλου Κ. Βεντούρη και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες τους  με κυριότερα της υδροδότησης, της θαλάσσιας σύνδεσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Δήμο Κιμώλου, όπου πέραν των παραπάνω προβλημάτων που αντιμετωπίζει , δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού για τη λειτουργία του Δήμου, αφού διαθέτει μόνον έναν υπάλληλο. Καθώς και σε αυτό των υποδομών υγείας.

Με αφορμή την επίσκεψή του στους δύο νησιωτικούς Δήμους, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους δύο συναδέλφους μου Δημάρχους και να συζητήσω μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.  Όλοι γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα των Δήμων της νησιωτικής Ελλάδος είναι μεγάλα κι απαιτούν ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχεδιασμό για να επιλυθούν.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα στις δημοτικές αρχές των νησιών , σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε μέσα από το ΕΣΠΑ και όλα τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων που είναι αναγκαίες , για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι των νησιών δεν θα αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού διεκδικεί το αυτονόητο, ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους τους Δήμους, για όλους τους Έλληνες» .

Μετάβαση στο περιεχόμενο