Η απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων στις αναλήθειες της Περιφέρειας Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Σκληρή απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Ευάγγελου Κάββαλου, στις μάταιες προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής να περιορίσει την αποκλειστική ευθύνη της, για το γνωστό θέμα της υπερχείλισης του ρέματος Σαπφούς, στην περιοχή Σωρός Αμαρουσίου, την 26.7.2018.

Στο από 8.8.2018 σχετικό έγγραφό του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σημειώνει:

α) Τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές του Δήμου μας Ψαλίδι, Στούντιο Α, και Νέα Λέσβο, που αποτελούσαν, βάσει απόφασης της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ (Κ.Σ.Ε.), αρμοδιότητα του Δήμου μας, έχουν ήδη ολοκληρωθεί.     

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων των περιοχών Σωρού, Κοκκινιάς και Αναβρύτων, που είχε ανατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ΕΚΚΡΕΜΕΙ.

β) Η Περιφέρεια Αττικής, ως αρμόδια Υπηρεσία, ενέκρινε την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων όμορου Δήμου (Πεντέλης – Μελισσίων), με αποδέκτη το ρέμα Σαπφούς, με αποτέλεσμα, το ρέμα Σαπφούς να παραλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα υδάτων.

Αυτό, σε συνδυασμό με το ΜΗ καθαρισμό του ρέματος από φερτά υλικά που εμπόδιζαν τη ροή των υδάτων, από την Περιφέρεια Αττικής ως αποκλειστικά υπεύθυνης για τον καθαρισμό των ρεμάτων (και παρόλη τη διάθεση του Δήμου να συνδράμει, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων) ήταν τα αίτια υπερχείλισης του ρέματος Σαπφούς, στην περιοχή Σωρός Αμαρουσίου, την 26.7.2018.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου μας και επανειλημμένα, προέβη σε έγγραφες οχλήσεις προς την Περιφέρεια Αττικής, ως έχουσα την αποκλειστική αρμοδιότητα, για ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και τον καθαρισμό των ρεμάτων, που επίσης αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

γ) Η Περιφέρεια Αττικής ομολογεί την αποκλειστική ευθύνη της, για την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, στην περιοχή Σωρός Αμαρουσίου, την 26.7.2018, με ανακοίνωσή της που δηλώνει, ότι την 18.7.2018 είχε προβεί στον καθαρισμό του ρέματος Σαπφούς (μήκους 5.650 μέτρων !!!) και μόνο στο ανοιχτό τμήμα του.

Η υπερχείλιση, όμως, της 26.7.2018 οφείλετο και αποκλειστικά, στον μη καθαρισμό του κλειστού τμήματος του ρέματος Σαπφούς, στην περιοχή Σωρός Αμαρουσίου.

Και τίθεται και πάλι, το εύλογο ερώτημα:

«Η Περιφέρεια Αττικής πότε θα σταθεί αντάξια του θεσμικού της ρόλου; και τι πρέπει να γίνει ακόμα για να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των κατοίκων της Αττικής, τα οποία η ίδια δημιουργεί;», όπως το έχει θέσει σε προηγούμενη  δήλωσή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο