Η Διοίκηση του Δήμου επιβεβαιώνει καθημερινά την υπευθυνότητά της, με έργα & με γνώση για τα θέματα της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Νέα απάντηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κ. Ρώτα στη δημοτική παράταξη «Ενότητα Ανατροπή» για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Υλοποίησης Σχεδίου Πόλης Κωνσταντίνος Ρώτας σε νέα απάντησή του στη δημοτική παράταξη «Ενότητα Ανατροπή» για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μαρούσι επισημαίνει τα παρακάτω:    

«Η ανάθεση της μελέτης με τίτλο επικαιροποίηση κυκλοφοριακών  μελετών πολεοδομικών ενοτήτων Δήμου Αμαρουσίου έγινε στις αρχές του 2017 και αποσκοπούσε στην καθιέρωση συμπληρωματικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου, όπου είχαν εκπονηθεί παλαιότερα μελέτες , και όχι, βέβαια, αποκλειστικά  στο ψαλίδι.

Η απόφαση του ΣΤΕ που ακύρωνε την μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της πολεοδομικής ενότητας Ψαλιδίου δημοσιοποιήθηκε  το 2018.

Η υπεύθυνη Διοίκηση εισηγήθηκε άμεσα την επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενημερώνοντας τους δημότες & οργανώνοντας άμεσα δημοτική επιτροπή διαβούλευσης.

Η μελέτη δεν ακυρώθηκε ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ , δηλαδή για την αρτιότητά της και την επιστημονική της προσέγγιση, αλλά για τυπικούς  λόγους και μόνο.

Η πολιτική μας βούληση χωρίς διαπραγμάτευση έχει επανειλημμένως εκφραστεί σε όλα τα επίπεδα και αποτελεί για εμάς μονόδρομο η προστασία της περιοχής αμιγούς κατοικίας.

Η μελέτη στο Ψαλίδι αναφερόταν σε ρυθμίσεις στο δίκτυο εσωτερικών δρόμων, όπως ζητούσαν με επιστολές τους  οι κάτοικοι, αλλά και οι Σύλλογοι της περιοχής. Και όχι φυσικά, στους παράδρομους (βόρειο και νότιο) της Α.Ο., οι οποίοι ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Και για τους οποίους ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί σε  κανενός είδους παρεμβάσεις, γιατί απλούστατα δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα από τον νόμο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του 2008 ήταν απόλυτα επιτυχημένες, και στεγανοποίησαν μια περιοχή στην οποία  επικρατούσαν συνθήκες χάους με   αυτοκίνητα να περνούν από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις.                             Αυτό ικανοποίησε  απόλυτα τους κατοίκους της περιοχής.

 Η ακύρωση της μελέτης, για  καθαρά τυπικούς λόγους, μετά  από προσφυγή συγκεκριμένου κατοίκου που ενδιαφέρεται για τον βόρειο παράδρομο της Αττικής Οδού  δεν αλλάζει, ούτε κατά κεραία, τα προαναφερόμενα.

Η Δημοτική Παράταξη <Ενότητα Ανατροπή> είχε  αποδεχθεί  ότι οι νέες ρυθμίσεις βρίσκουν σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, όπως, εξάλλου, αυτό διαπιστώθηκε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Τέλος, έργα όπως η διάνοιξη της Κυρίλλου προσκρούουν στην μη διευθέτηση του ρέματος .

Ο Δήμος κατέβαλλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς τους αρμόδιους για την υπερκέραση  των εμποδίων.

Όσον αφορά στην διάνοιξη της οδού Λακωνίας αυτή θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την έγκριση της νέας μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Εμείς γνωρίζουμε το Μαρούσι, περπατάμε στην πόλη μας δίπλα στους συμπολίτες μας,  είμαστε των έργων και όχι της ευκαιριακής στείρας αντιπολίτευσης.

Επειδή είμαστε αποδεδειγμένα συνθετικοί για το καλό της πόλης και των κατοίκων της, θα ωφελούσε την πόλη μας και τους κατοίκους της η υποβολή θετικών προτάσεων αντί της στείρας και ευκαιριακής αντιπολίτευσης. »

Μετάβαση στο περιεχόμενο