Γ.Πατούλης: Διεκδικούμε την παραχώρηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο. Οι κάτοικοι του Αμαρουσίου δικαιούνται μία καλύτερη ποιότητα ζωής

Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε χθες, Παρασκευή 4 Μαρτίου, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου  (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιο Πιτσιόρλα, στα γραφεία του φορέα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πάγιο αίτημα της Δήμου να του παραχωρηθούν ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς, προς όφελος των δημοτών.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης  επισήμανε στη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι ο Δήμος Αμαρουσίου απαιτεί να του παραχωρηθεί το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας ,με στόχο να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί περαιτέρω , συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του Αμαρουσίου αλλά και της κεραμικής τέχνης, αίτημα που αντιμετώπισαν θετικά τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν το θέμα εκτενώς.

«Πρέπει να γίνει σεβαστή η πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της πόλης» επισήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόσθεσε πως το Κέντρο Κεραμικής συνεχίζει να αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο κεραμικής δημιουργίας και πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής τέχνης.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης έθεσε το θέμα της άμεσης παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο, των Χ.Ε.Υ που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου, προκειμένου να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι-κοινωφελείς χώροι και να επεκταθεί το πράσινο της πόλης.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ακίνητα αυτά δεν πρέπει να πωληθούν αλλά να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου και να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και των κατοίκων» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα δεχθούμε άλλους αιφνιδιασμούς όπως έγινε με το Χ.Ε.Υ Νερατζιώτισσας.  Το Μαρούσι είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο από την υπέρμετρη δόμηση. Δεν αντέχει άλλο μπετόν. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των πολιτών για μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τον κ.Πιτσιόρλα


Στιγμιότυπο 2 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τον κ.Πιτσιόρλα

Μετάβαση στο περιεχόμενο